ODTÜ sanata doyacak

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ sanata doyacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2010 00:00

Çeşitli sanat dallarında gerçekleştirilecek 11. ODTÜ Sanat Festivali, yarın başlıyor.

Festival açılışı, Fatih Yazıcı ve Emre Gürdamar’ın tango dörtlüsü “Tango +”, klasik gitar konseriyle gerçekleşecek. Anadolu türkülerini şan tekniğiyle yorumlayan opera sanatçıları Hülya Kazan ve Tuncer Tercan, TSK Armoni Mızıkası, caz üçlüsü “Kerem Görsev Trio”, piyanist İdil Biret, gitar sanatçısı ve besteci Doğan Canku, Rönesans ve Barok dönemi müziklerini yorumlayan “Anthion Ensemble”, keman virtüözü Suna Kan, klasik gitar sanatçısı Ahmet Kanneci, ve ünlü rock şarkılarını yorumlayan “Emrehan Halıcı & Ankara Müzisyenleri” estival kapsamında yer alıyor. Festivalde, gösterime çıkacak oyunlar şunlar:

Plastik sanatlar sergisi

“Dostlar Tiyatrosu oyunlarından, Howard Zinn’in yazdığı ve Genco Erkal’ın yönetip oynadığı “Marx’ın Dönüşü” bir diğer oyun, Tiyatro Kedi’nin sahnelediği komedi “Pazar Günkü Cinayet”in başrollerinde ise Haldun Dormen, Deniz Gökçer ve Deniz Türkali yer alıyor.
Festival kapsamında ayrıca karma plastik sanatlar sergisinde 60’dan fazla sanatçının eseri festival boyunca sergilenecek. Ressam ve akademisyen Hasan Pekmezci ile bir atölye çalışması yapılacak. Festivalde, “İki Dil Bir Bavul” filmi gösterilecek ve filmin yönetmenleri Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan ile bir söyleşi düzenlenecek. Festival konser ve tiyatro bilet fiyatları 13 ila 39 TL arasında değişiyor.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!