ODTÜ Lisesi’nde edebiyat günleri

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ Lisesi’nde edebiyat günleri
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2010 00:00

ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Lisesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü, her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerini edebiyatın yaşayan ustaları ile buluşturdu. Bu yılın konukları Buket Uzuner, Burhan Günel, Haydar Ergülen ve Roni Margulies oldu.

Geleneksel “Edebiyat Günü” etkinliğinin altıncısı bu yıl, 4 Haziran Cuma günü gerçekleştirildi. Öğrencilerin “yaşayan” edebiyatın temsilcileriyle buluşup onlara sorular sorduğu, merak ettiklerinin yanıtlarını bulduğu söyleşi programı iki oturumda yapıldı.

İlk oturumda öğrenciler hayatın rengini belirleyen bu yazarlarla sohbet etme imkanı buldu ve kitaplarını imzalatma şansını yaşadı.

İkinci oturumda ise öğrenciler yapıtlarını okudukları yazarların söyleşilerine katıldı; sorularıyla onları ve yapıtlarını daha yakından tanıma fırsatı buldu.

6. Edebiyat Günü sayesinde ODTÜ GVO’ya konuk olan yazarlar da yeni ve genç okurlarıyla tanışmanın mutluluğunu ve heyecanını paylaştı.

Edebiyet günlerine şimdiye kadar Adnan Binyazar, Ahmet Özer, Ahmet Ümit, Ali Cengizkan, Alpay Kabacalı, Ayşe Kilimci, Ayşe Kulin, Cemil Kavukçu, Cihan Demirci, Feyza Hepçilingirler, İnci Aral, Mahmut Makal, Mustafa Balbay, Nedret Gürcan, Nihal Yeğinobalı, Osman Şahin, Öner Yağcı, Refik Durbaş, Selma Fındıklı, Tarık Günersel, Yeşim Ağaoğlu, Zeynep Aliye ve Zeynep Oral katılmıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!