ODTÜ’de sanat dolu günler

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ’de sanat dolu günler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2010 00:00

ODTÜ Sanat Festivali’nin 11’incisi, geçtiğimiz günlerde başladı. 56 sanatçının eserlerinin yer aldığı Plastik Sanatlar Sergisi’nde150 eser sergileniyor. Festivalde İdil Biret, Suna Kan, Kerem Görsev, Genco Erkal ve Haldun Dormen sanatseverlerle buluştu.

BİLİM ve teknoloji alanında yaptığı çalışmaların yanında sanatın gelişmesine ve kitlelere ulaşmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Orta Doğu Teknik Üniversitesi tarafından düzenlenen ODTÜ Sanat Festivali’nin 11’incisi, geçtiğimiz günlerde başladı. 25 Nisan’a kadar ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde çeşitli etkinliklerin yer aldığı festival, sanat dünyasının önemli isimleri başkentlilerle buluşturuyor.

Plastik Sanatlar Sergisi

İdil Biret ile Suna Kan resitalleri, Doğan Canku ile Kerem Görsev Trio konserlerinin geçtiğimiz günlerde yapıldığı festivalde, Genco Erkal’ın yönettiği ve oynadığı “Marx’ın Dönüşü”, Haldun Dormen, Deniz Gökçer, Deniz Türkali’nin yer aldığı “Pazar Günkü Cinayet” adlı tiyatro oyunları izlenebilecek ve yurtiçi ve dışından birçok ödül alan “İki Dil Bir Bavul” filmi gösterilecek. 11. yılına giren festival kapsamında düzenlenen “Plastik Sanatlar Sergisi”, 56 sanatçıyı 150’nin üzerinde eseriyle ağırlıyor. Sergide yer alan ve satışa sunulan eserlerin satışından elde edilen gelir, ODTÜ Burs Havuzu’na aktarılarak, ekonomik sorunları nedeniyle eğitimlerini sürdürmekte zorlanan öğrenciler için ek kaynak yaratmada kullanılacak. Sergi’de, resimde Devabil Kara ve Basri Erdem, baskıda Hasan Pekmezci, Erol Deneç, Yusuf Ziya Aygen ve Süleyman Saim Tekcan, heykelde Nurbiye Uz ve Nur Tarım ile seramikte Alev Ebüzziya ve Güngör Güner’in de mevcut olduğu 56 seçkin sanatçının eserleri yer alıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!