Odalar ikilemde

Güncelleme Tarihi:

Odalar ikilemde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 10, 2012 00:00

Başkent’te yıllardır fikir ayrılığı ve çatışma yaşadığı meslek odalarına bir araya gelme çağrısı yapan Gökçek’e, Şehir Plancıları Odası, “Somut sonuçlar alabilirsek mutlu oluruz” derken, diğer odalar net bir açıklama yapmaktan kaçındı.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, Ankara Hürriyet aracılığıyla ‘ortak akıl’ toplantıları kapsamında bir araya gelme çağrısında bulunduğu meslek odaları, davete yanıt verdi.
Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Başkanı Orhan Sarıaltun, Gökçek’in, “Şehir plancılarını da mimarları da çağıracağız, olumlu olursa devam da ederiz. Ankara hepimizin ortak malı, babamızın malı değil. Bu yüzden, sırf Gökçek ya da AK Parti’li belediye diye önyargılı olmamalılar” sözleriyle yaptığı davet çağrısıyla ilgili şunları söyledi:

Sonuç alabilirsek mutlu oluruz

Haberin Devamı

“Ankara’nın yararına olacak bir bir buluşma ortamı oluşacaksa tabi ki bir araya geliriz. Ancak 18 yıllık sürede ister istemez karşı karşıya geldiğimiz konular oldu. Biz diyalogtan kaçmadık ama muhatap göremediğimiz zamanlarda bazı konuları mahkemeye taşıdık. Kesinlikle parti ayrımı gözetmiyoruz. Eğer toplantıdan Ankara yararına somut sonuçlar alabilirsek, bu buluşmadan mutlu oluruz.”

Odamızın ismi yer almıyor

Başkan Gökçek’in ‘ortak akıl’ davetine net bir cevap vermeyen Peyzaj Mimarları Odası Genel Sekreteri Redife Kolçak ise, şu açıklamayı yaptı:
“Bizim hiç kimseye geliştirdiğimiz bir ön yargımız olmadı. Ayrıca Sayın Gökçek’in, ‘Şehir Plancıları ve Mimarları da çağıracağız’ şeklindeki açıklamalarını görmekteyiz. Peyzaj Mimarları’nı temsil eden odamızın ismi yer almıyor. Bu durum bizim için Sayın Melih Gökçek’in açıklama sırasında aklına gelmemiş olma ihtimali dışında belki de kentleşme süreçlerinin yapılaşma, yerleşme planlama ve tasarım süreçlerinde peyzaj mimarlığı disiplininin yerini bilmeme ihtimalini düşünmek isteriz.”

Bazı odalar sessiz kaldı

‘Ortak akıl’ toplantıları kapsamında daha önce rektörler, turizmciler ve teknokent temsilcileriyle bir araya gelen Gökçek’in, “Meslek odalarını da davet edeceğiz” söylemiyle ilgili İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şube Başkanı Selim Tulumtaş, ilerleyen günlerde açıklama yapmak istediğini söyledi. Mimarlar Odası Ankara Şubesi’nin ise, bugün düzenleyeceği haftalık olağan basın toplantısında konuyla ilgili açıklama yapacakları kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!