Obje değiliz

Güncelleme Tarihi:

Obje değiliz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2015 01:12

İranlı kadın sanatçılara verdiği destekleriyle tanınan Igreg Art Studio’nun kadın kurucusu Lili Vakilian, “İranlı kadınlar olarak kendimizi ifade etmekten utanmıyoruz. Biz artık obje değiliz” dedi.

Haberin Devamı

Art Ankara Çağdaş Sanat Fuarı, uluslararası sergi ve sanatçıları Ankara’ya getirdi. Congresium’daki fuarda 300’e yakın sanatçının iki bini aşkın eseri sanat tutkunları ile buluştu. Başkentli sanatseverlerin en çok ilgi gösterdiği galeri, İran Çağdaş Sanatı’nın önemli temsilcilerinden Igreg Art Studio oldu. Stüyonun kurucusu Lili Vakilian “Ankara’yı çok sevdik. Her seviyede ziyaretçiyi fuarda görmek hoşumuza gitti. İran’da bu tür fuarlara özel koloniden insanlar gelir” dedi. Ankara Hürriyet’e açıklamalarda bulunan Vakilian, şunları söyledi:
“Maalesef ülkemizde kadınlar kapatılarak sansürleniyor. Sergilediğimiz eserlerle kadınların gücünü göstermek istedik. İranlı kadınlar olarak kendimizi ifade etmekten utanmıyoruz. Biz artık obje değiliz. Türkiye’deki sanat ile karşılaştırdığımız zaman İran eserlerini daha sosyal buluyorum.”

Haberin Devamı

İRANLI KADINLAR TOPLUMU DEĞİŞTİRECEK

İranlı kadınların otorite karşısında kendi toplumlarını değiştirmeye çalıştığını da kaydeden Vakilian, “İran kadınları olarak hak ettiklerimizi elde etmeyi denemeliyiz. Bana göre 30-40 yaşındaki İranlı kadınlar, kendi toplumunu ve dünyasını değiştirmeye çabalıyor. Yakın zamanda kendimizi daha iyi bir yerde bulacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!