Obeziteyle ‘toptan’ mücadele

Güncelleme Tarihi:

Obeziteyle ‘toptan’ mücadele
Oluşturulma Tarihi: Kasım 16, 2014 01:08

Prof. Dr. Oktay Banlı’nın tedavi ettiği ve her biri yaklaşık 50 kilogram zayıflayan obezite hastaları yılda iki kez buluşarak ikinci hayatlarını kutluyor.

Haberin Devamı

Obezite derdinden kurtulan 250 kişi düzenlenen kahvaltıda bir araya geldi. Toplamda 12 bin 500 kilo vererek sağlıklarına kavuşanlar Genel Cerrahi ve Obezite Uzmanı Prof. Dr. Oktay Banlı tarafından düzenlenen etkinlikte buluştu. Banlı ve ekibinin yaptığı obezite ameliyatından sonra ikinci hayatlarına merhaba diyenler etkinlikte gönüllerince eğlendi.
Etkinliğe katılanlardan 135 kilodan 85 kiloya düşen Deniz Yıldızı dizisi oyuncusu, tiyatrocu Nermin Uğur zayıflama sürecinde yaşadıklarını şöyle anlattı:

YAVAŞ BİR ÖLÜM

“Obezite benim için yavaş bir ölümdü. Şeker, tansiyon ve kalp rahatsızlığı gibi 6 farklı hastalığım vardı bu yüzden. Bu kilo beni adım adım ölüme götürüyordu. Ameliyattan hiç korkmuyordum. Çünkü bu hastalıkların sonu ölümdü. Ameliyattan sonra hareketlerim çoğaldı. 2 ay içinde hastalıklarım için kullandığım ilaçların dozu azaldı. 3 ay sonra hepsini azaltarak bıraktım. 6 yıldır rahatsızlıklarım nedeniyle 2-3 ayda bir kan tetkikleri yaptırırdım. Tedaviden sonra hepsi normale dönmeye başladı. Sadece fiziksel değil, psikolojik ve sosyal olarak da iyişleştim. Günde iki paket sigara içiyordum. Kiloları verdikten sonra sigarayı da bıraktım. Hayata daha sıkı sarıldım. Ölüm dışında herşeyin çaresinin olduğunu kendime de kanıtladım.”

İNANILMAZ DEĞİŞİM

Haberin Devamı

150 kilodan 76 kiloya düşerek dış görünüşünü büyük ölçüde değiştiren Özlem Zülkadiroğlu ise, “Ayakkabı bağlamak bile zordu. Çocuklar çok acımasız olduğu için yanımdan çocuk geçmesinden korkuyordum. Tedaviden önce acaba zayıflar mıyım diye düşündüm. Ameliyattan sonra gözümü açtığımda benim için yeni bir hayat başladı. İnsanlar artık alaycı gözlerle bakmıyordu. Artık sokakta daha rahat yürüyorum Önceki halimde kıyafet seçemiyorsunuz, kıyafet sizi seçiyordu. Çalışmak hayal iken bankada işe başladım” diye konuştu.

ANKARA’DA ÜÇTE BİR OBEZİTE

Prof. Dr. Oktay Banlı, obezite cerrahisinde Ankara’nın artık bir merkez olduğunu belirterek, “İç Anadolu Türkiye’nin karbonhidrat ağırlıklı beslenen bölgelerinden. Ankara’da da 3’te 1’e yakın obezite var. Ankara hastaları karbonhidrat ağırlıklı beslenen hastalar. Bu ameliyatların en çok yapıldığı merkezlerden birisi artık Ankara” diye konuştu. Banlı, bazı çiftlerin tedavi sonrası evlenmeye karar verdiğini belirtti. Etkinlik için düğün salonu kapattıklarını belirten Banlı, “Tedavi olanlar çoğalıyor. Yılda iki kez bu organizasyonları düzenliyoruz. Bir sonrakine spor salonu kapatırız herhalde” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!