O moloza 5 gün süre

Güncelleme Tarihi:

O moloza 5 gün süre
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2022 16:53

Hürriyet Ankara’nın kent sorunlarını duyuran ‘MAHALLENİN NABZI’ haber serisinde ‘Moloz yığını farelere yuva oldu’ başlığıyla gündeme getirdiği sorun çözüme kavuşuyor.

Haberin Devamı

Çankaya İleri Mahallesi’nde yıllar önce yıkılan binanın moloz yığınlarının durduğu alana ABB Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri denetim yaptı. Alanın özel bir inşaat firmasına ait olduğunu belirten zabıta ekipleri, moloz yığınlarının kaldırılması ve temizlenmesi için firmaya 5 gün süre verdi. ABB Zabıtası şu açıklamayı yaptı: “Çankaya ilçesi İleri Mahallesi muhtarı İbrahim Güler ile görüşülerek Kıbrıs Caddesi No:46(8137 Ada 10 Parsel)üzerinde inşaat molozları(enkaz)ve atıklar tespit edilmiştir. Mahalle muhtarı İbrahim Güler’in beyanına göre enkazın yaklaşık 7 yıldır bu vaziyette olduğu belirtilen alanın özel bir inşaat firmasına ait olduğu ve daha önce Büyükşehir Belediyesi’ne ait lojman binası olarak kullanıldığı bilgilerine ulaşılmıştır. Enkazın kaldırılması alanın temizliğinin sağlanması hususunda ilgili inşaat firma yetkilisine 21.11.2022 tarihinde beş (5) gün süre verilmiş olup, gerekli kontrol ve denetimlerimiz devam edecektir.”

Haberin Devamı

O moloza 5 gün süre


21 KASIM 2022

İleri Mahallesi Muhtarı İbrahim Güler, mahallelerinde moloz ve çöp yığınlarının bulunduğu atıl alanın, çevre ve görüntü kirliliğine sebebiyet verdiğini belirterek, “Kıbrıs Caddesi üzerinde bulunan bu alana ya yeni bir bina yapılsın ya da bir an evvel moloz ve çöp yığınları kaldırılsın” çağrısında bulunmuştu.

BAKMADAN GEÇME!