Nostaljik salonlar yeniden keşfediliyor

Güncelleme Tarihi:

Nostaljik salonlar yeniden keşfediliyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 19, 2019 14:17

Samimi ortamları, alternatif filmleri ve mütevazı büfeleriyle sinemaseverleri geçmiş günlere götüren nostaljik sinemalar salonları, kendilerinden vazgeçmeyen müdavimleri sayesinde alışveriş merkezlerindeki sinemalara karşı direniyor.

Haberin Devamı

Ankara'nın bağımsız sinema salonlarından birinin yöneticiliğini yapan Seher Bebek Atak, Kendilerinden vazgeçmeyen bir seyirci kitlelerinin bulunduğunu belirtti. ‘Başka Sinema’ inisiyatifini de bünyelerinde bulundurduklarını, Avrupa filmlerini izleyiciyle buluşturduklarını kaydeden Atak, ticari kaygılar nedeniyle vizyon şansı bulamayacak festival filmlerini de izleyiciyle buluşturduklarına işaret etti. Atak, daha makul fiyatlarla sinema keyfi yapma imkanının da özellikle genç izleyicilere cazip geldiğini kaydetti.

Nostaljik salonlar yeniden keşfediliyor

TEKRAR TERCİH EDİLİYOR

Kızılay'da yıllara meydan okuyan ve her başkentlinin en azından bir kez film seyrettiği bağımsız sinema salonunun sahibi Can Yüksel de işletmesinin bir alternatif olarak var olması için çaba harcadığını söyledi. Sinema salonu işletmesi ve film dağıtımında tekelleşmeye doğru gidildiğini belirten Yüksel, belli bir yabancı firmanın sektörün yarıya yakınını ele geçirdiğini savundu.
AVM’lerdeki sinema salonlarının konfor ve teknik özellikleriyle sektöre iddialı girdiğini, farklı salon konseptlerinde film izleme seçeneği sunduğunu belirten Yüksel, bu nedenle izleyicilerin çoğunun, bu sinemalara yöneldiğini söyledi. Bağımsız salonların da imkanları ölçüsünde kendisini yenilediğini anlatan Yüksel, nostaljik sinemalarda film izleme keyfinin yeniden keşfedilmeye başladığını, kokusu, havası ve alternatif film seçenekleri nedeniyle nostaljik salonların sinemaseverler tarafından tekrar tercih edildiğini vurguladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!