NÖROM faaliyete başladı

Güncelleme Tarihi:

NÖROM faaliyete başladı
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2024 15:24

Beyin hastalıkları araştırmaları ve ilerleyen dönemde tedavisi için NÖROM faaliyete geçti. Merkez, Ankara Üniversitesi, ODTÜ ve Gazi Üniversitesi iş birliğinde kuruldu.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk çok disiplinli ve üniversiteli nörobilim merkezi, Nörobilim ve Nöroteknoloji Mükemmeliyet Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÖROM) faaliyetlerine başladı. Merkez, Gazi Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi ve Ankara Üniversitesi güç birliği ile kuruldu.

TÜRKİYE’DE İLK

NÖROM Merkezde düzenlenen basın toplantısında konuşan Ankara Üniversitesi Fizyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve NÖROM Nörogörüntüleme Birimi Sorumlusu Prof. Dr. Metehan Çiçek, 2018’den başlayan bir süreçle bugüne geldiklerini belirterek, “3Tesla (MR cihazı) ve neredeyse onun aynısı olan bir taklit MR Türkiye’de ilk defa kuruldu” dedi.

BEYİN HASTALIKLARININ TEDAVİSİNE DE KATKI SAĞLAYACAK

Siemens Healthineers Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Enis Sonemel, Türkiye’nin sağlık geleceğinde rol oynamaktan gurur duyduklarını belirterek, “Yakın zamanda NÖROM ile temel araştırma sözleşmesi imzalamaya hazırlanıyoruz. İş birliğinizin, ülkemizin araştırmacı sayısını ve araştırmacıların niteliğini artırmasını hedefliyoruz. Dünyada sayılı araştırma merkezlerinde bulunan görüntüleme cihazının kurulumu tamamlandı. Önemli bilimsel ilerlemelere katkı sağlayacak bu sistemle, ayrıntılı beyin görüntülemeleri elde edilecek, beyin aktivitesini ölçecek, beyin araştırmalarına ve hastalıkların tedavilerine katkı sağlayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

HER ÜNİVERSİTE ÇALIŞMA YAPABİLECEK

NÖROM Müdürü Prof. Dr. Hayrunisa Bolay Belen, dünyanın her yerinden insanların ulaşabileceği tedavi yöntemleri bulmayı hedeflediklerini bildirdi. Belen şunları söyledi:
“Üç üniversitenin de tıp fakültesi öğrencileri var. Niyetli olan herkes buraya gelebilecek. Hatta her üniversiteden gelecek kişilere açığız. Sistem oluşturmaya çalışıyoruz. Bir tek amacımız var. Ülkeye bunu kazandırmak, hastalıklara çare bulmak. Yurt dışından beyin çekme işini de sağlamak istiyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!