NFT’ye Türkçe isim aranıyor

Güncelleme Tarihi:

NFT’ye Türkçe isim aranıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2022 20:59

Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Temel Sanat Eğitimi Bölümü'nün seçmeli ders havuzuna eklenen ‘NFT’ye Giriş’ dersinin ilki Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Türkiye’de ilk kez Ankara Üniversitesi’nde ve yüz yüze eğitimle başlayacak dijital bir içerik olan NFT’ye Giriş (Introduction to NFT) dersinin ilki düzenlenen açılış töreniyle başladı. Törene katılan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, NFT’nin Türkiye’de anlaşılması ve farkındalığının yaratılması için yapılan çalışmaların çok verimli olduğunu belirterek, “Bu zamana kadar NFT’nin Türkçesini bulamadık. Sosyal medya platformlarından bir anket başlatıyorum. Pazar gününe kadar ufak bir talebim olacak. Bir üst seviyeye çıkalım ve onu isimlendirin. Seçtiğimiz o ismi NFT sunumlarında diyeceğim ki, ‘Ankara Üniversitesi’nde NFT dersinde karar verilen NFT’nin ismi Türkçe ismi budur ve bundan sonra ben bunu kullanacağım’” dedi.

ÖĞRENCİLERİMİZ MUTLU

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar ise, böyle bir konuda öncülük yapmaktan memnuniyet duyduklarının altını çizerek, “Mademki Cumhuriyet’in ilk üniversitesiyiz, o zaman ilklerde bize yakışır. ‘İlk NFT Dersi Ankara Üniversitesi’ne yakışır’ dedik. Böyle bir karar aldık. Öğrencilerimiz bizden daha mutlu. Bu çabalarımızı devletimizin farklı kurumlarıyla devam ettireceğiz. Dijital Dönüşüm ofisi’mizle bir protokol yaptık. Kültür ve Turizm Bakanlığı’mız ile çok yakın çalışıyoruz” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!