Neslihanoğlu: 'Sizin kredinizi biz ödüyoruz'

Güncelleme Tarihi:

Neslihanoğlu: Sizin kredinizi biz ödüyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2020 23:14

Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Meclis’te bu hafta görüşülecek olan ‘ABB’nin bir yıllık faaliyet raporu’nun yanı sıra ‘ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın bir yılı’ ve ‘diğer parti gruplarının tutumu’ başlıklarını da Hürriyet Ankara Kent Masası’nda değerlendirdi. ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, kredi kullanma taleplerine karşı çıkılmasını işte böyle eleştirdi.

Haberin Devamı

İSRAFA SON VERDİ, TASARRUF YAPIYOR

* (ABB ve Mansur Yavaş’ın bir yılı) “Mansur Bey, halkın güvenini tamamen kazanmış, ulaşılabilir bir belediye başkanı. Sokağa çıktığınız zaman bunu görebiliyorsunuz. Anketlerde yüksek çıkması da ayrıca bize gurur veriyor, mutlu ediyor. Ankara’nın kaynaklarını doğru kullanıyor. İsrafa son verdi, tasarruf yapılıyor. Ayrıca, belediye ihalelerinin hepsi canlı yayında ve şeffAf yapılıyor.

Neslihanoğlu: Sizin kredinizi biz ödüyoruz

ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Hürriyet Ankara Haber Koordinatörü Deniz Gürel’e konuk oldu.

GEREKSİZ, FANTEZİ BİR YATIRIM

* Muhalefetteki Meclis üyeleri ‘hep eskiyi konuşuyorsunuz’ diyorlar. Eskiyi konuşmadan olmaz. Eskiden ders almak, aynı hataları yapmamaya çalışmak lazım. Ankapark’a 750 milyon dolar gibi bir para harcandı. Şu anki durumu içler acısı. Ne kadar gereksiz, fantezi bir yatırım olduğu ortaya çıktı. Kapılar, saat kuleleri, dinozorlar... Ankara halkının parası buralara harcanmamalıydı.

Neslihanoğlu: Sizin kredinizi biz ödüyoruz

ABB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu, Hürriyet Ankara Kent Masası’nda Yazıişleri Müdürü Fatih Tekeci ve muhabirimiz Murat Yılmaz’ın sorularını yanıtladı.

KAMPANYALAR TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

* Büyükşehir, engellemelerle karşılaşmasına ve kampanya hesaplarına bloke konulmasına rağmen pandemi sürecinde çok iyi bir sınav verdi. İnsanlar, Büyükşehir ile yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine gittiğini gördü. Yardımseverler, ihtiyaç sahiplerini görmeden para gönderdi, yüzlerce veresiye defteri kapandı. Askıda Fatura, İftar Ver gibi kampanyalar Türkiye’ye örnek oldu.”

Neslihanoğlu: Sizin kredinizi biz ödüyoruz


MECLİS’İN RET VERECEĞİ BİR GÜNDEM GETİRMEDİK

Haberin Devamı

CHP’li Neslihanoğlu, geride kalan bir yılda ABB Meclisi’nde yaşananlar ve özellikle de muhalif partilerin tutumu konularında yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Geçmiş dönemde yaklaşık 1.2-1.3 milyar gibi bir kredi çekilmiş. Faiziyle 2 milyarları buluyor. 1-2 yıl ödemesiz vadelerle alınmış, 3-4 yıl ödemeli çekilmiş. 31 Mart seçimlerinden önce 300 milyon gibi bir rakamı ödenmiş. Geriye kalan 1.6-1.7 milyarlık kısmını biz ödüyoruz. Biz kredi getirince arkadaşlar karşı çıkıyor ama sizin kredinizi biz ödüyoruz. Faizi yüzde 15, bankalar ise şu anda yüzde 7.5 ile kredi veriyor. Son Olağanüstü Meclis’te ‘yapılandıralım’ dedik, polemikler yaşandı. Kredi talebimize karşı çıkan ilçe belediye başkanlarının çoğu kendi ilçelerinde kredi kararlarını zaten almışlar. Bizim partimiz de dahil herkes ‘evet’ vermiş, oy birliği ile geçmiş. Kredi alan ilçe belediye başkanları sonra da çıkıp Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza ‘yapabiliyorsan yap, yapamıyorsan bırak git’ diyorlar. Büyükşehir Belediye Başkanı’mızı Ankara halkı seçti, gönderecek olan da Ankara halkıdır, bunu herkesin bilmesi lazım. Bazı ilçe belediye başkanlarımız da kendi ilçelerinde yaptıkları işe bakmadan Büyükşehir Belediye Başkanı’mıza puan vermeye kalkıyorlar. Başkanımıza puan vermek hiç kimsenin haddine değildir. Geçen dönem Büyükşehir Meclis üyesiydim. Her Meclis’te sayfalarca arsa ya da konut satışı gündeme gelirdi. 31 Mart seçimlerinden bugüne Büyükşehir’de 1 metrekare yer satılmadı. Biz burada 1.5 yıl boyunca Ankara’nın yararına normal, rutin işler getirdik. Bir tane imar artışı gündemi getirmedik. Meclis’in ‘ret’ vereceği bir gündem getirmedik.”

ORTAK AKIL OLDUĞU SÜRECE ANKARA HALKI MUTLU OLUR

Haberin Devamı

Ankara’nın hayrına olan konularda hep birlikte uzlaşıyı sağlayalım diye gayret gösteriyoruz” diyen Neslihanoğlu, yeni dönemde nasıl bir yol izleyecekleri hususunda da önemli mesajlar verdi:
“6.5 yıldır Yenimahalle’den Büyükşehir Meclis üyesiyim. Yenimahalle Belediyesi’nde de başkan yardımcılığı görevini yürütüyorum. Benim için en büyük faydalardan biri Fethi Yaşar gibi uzlaşmacı birinin yanında siyaset yapmak. Bana çok ciddi katkıları oldu. Ankara’nın hayrına olan konularda hep birlikte uzlaşıyı sağlayalım diye gayret gösteriyoruz. Biz kavga adamı değiliz. Ankaralıya hizmet etmek için geldik. Kavga, Ankara’ya hiçbir şey kazandırmaz.
Pandemi süreci devam ederken Büyükşehir, Dikimevi’nden Nata Vega’ya doğru uzanan bir metro için hazırlıklara başladı, ön yeterlilik ihalesi yapıldı. Mamak’ta kentsel dönüşüm için bin konutun ihale ilanına çıkıldı. Hafta sonu sokağa çıkma yasakları çok iyi değerlendirildi, özellikle arterlerde ciddi oranda asfaltlama yapıldı, hâlâ da yapılıyor. Yıllardır yapılmayan Yaşamkent’teki köprülü kavşak yapıldı. Şimdiye kadar çözülemeyen, Etimesgut ve Sincan halkını sıkıntıya sokan İstasyon Caddesi’nde de köprülü kavşak yapım çalışmalarına kredi verilmemesine rağmen başlanıldı. Bizim amacımız Ankara halkını mutlu etmek. Bunu nasıl yapacağız? Hem Meclis’te hem belediye yönetiminde ortak aklı sağlayacağız. Ortak akıl olduğu sürece Ankara halkı mutlu olur.”

BAKMADAN GEÇME!