Nejla Yıldız cinayetinde gerekçeli karar

Güncelleme Tarihi:

Nejla Yıldız cinayetinde gerekçeli karar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2013 11:32

Ankara 16. İcra Hukuk Mahkemesi Yazı İşleri Müdürü Nejla Yıldız’ı öldüren Gazi Baltacı’ya verilen ‘’ağırlaştırılmış müebbet hapis’’ cezasının gerekçesi açıklandı.

Haberin Devamı

Ankara 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nin gerekçeli kararında, sanık Baltacı’nın, Nejla Yıldız’ın kızının eski erkek arkadaşı olduğu anımsatıldı. Baltacı’nın, kız arkadaşının kendisinden ayrılmasını kabullenemediği, sonraki süreçte eski kız arkadaşı ile ailesini tehdit ettiği aktarılan kararda, Yıldız ailesinin, ‘’ölümle tehdit edildikleri’’ gerekçesiyle Baltacı hakkında şikayette bulundukları hatırlatıldı.

Haberin Devamı

18 YERİNDEN BIÇAKLADI

Olay günü olan 19 Ekim 2010’da, Nejla Yıldız’ın oğlu Halil Yıldız ile birlikte işe gitmek üzere Akdere’deki evlerinden çıktığı belirtilen kararda, Baltacı’nın otobüs durağında Nejla Yıldız’a ruhsatsız tabancasını çektiği ve 2-3 el ateş etmeye çalıştığı, ancak silahın ateş almadığı kaydedildi. Baltacı’nın bunun üzerine, Nejla Yıldız’ı üzerinde bulunan bıçakla 18 yerinden bıçakladığı, oğlunu da bacağından yaraladığı bildirilen kararda, Baltacı’nın ‘’kasten insan öldürmek’’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ‘’silahla kasten yaralama’’ suçundan 9 ay, ‘’ruhsatsız tabanca bulundurmak’’ suçundan da 1 yıl hapis cezasına çarptırıldığı belirtildi.

İNDİRİM UYGULANMADI

Gerekçeli kararda, sanığın ‘’öldürme kararını önceden verdiği’’ ifade edilerek, bu kapsamda ‘’Nejla Yıldız’ı ve kızını daha önce tehdit ettiğine, suçu işlemek için bıçak ve silah temin ettiğine, olay günü de maktulün evinin bulunduğu yere gittiğine’’ dikkat çekildi ve cinayetin, ‘’tasarlanarak işlediğinin sabit olduğu’’ vurgulandı.

24 YILDA ÇIKACAKTI

Kararda, Baltacı hakkında, TCK’nın 62. maddesine göre takdiri indirimin uygulanmamasının nedeni de açıklandı. Buna göre mahkeme, ‘’Baltacı’nın geçmişi, sosyal ilişkileri, fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, olayın oluş şekli, cezanın sanığın geleceği üzerindeki olası etkileri ve dosya kapsamını da nazara alarak’’, hakkında takdiri indirim uygulamadı. TCK’nın 62. maddesinin uygulanması durumunda Baltacı, ‘’ağırlaştırılmış müebbet’’ yerine ‘’müebbet’’ hapis cezasına çarptırılacaktı. Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun uyarınca, ‘’ağırlaştırılmış müebbete’’ mahkum edilenler 30, ‘’müebbete’’ mahkum edilenler ise 24 yılını cezaevinde geçirdikleri takdirde ‘’koşullu salıverme’’ hakkından yararlanabiliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!