Nefes kesen yılan zehiri operasyonu

Güncelleme Tarihi:

Nefes kesen yılan zehiri operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 21, 2012 00:00

Jandarma Komutanlığı’nın düzenlediği operasyonda 20 tüp yılan zehiri ele geçirildi. Beş kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

ANKARA İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan istihbari çalışmalar neticesinde bazı kişilerin yurt dışından illegal yollarla temin ettikleri ‘yılan zehirlerini’ Yenimahalle ilçesinde satmak üzere araç ile getirecekleri belirlendi.
Bir tüpü 15 bin dolar
 Yapılan tespitlerin ardından Jandarma ekipleri Yenimahalle ilçesi Hurdacılar Sitesi Bölgesi’nde plakası önceden belirlenen aracı durdurdu. Otomobilde yapılan aramada peçetelere tek tek sarılarak kutu içerisine konmuş 20 Tüp ‘yılan zehiri’ ile beraber tıpta ve ilaç yapımında kullanılan kimyasal madde ele geçirildi. Düzenlenen operasyonda zanlılar M.B.(37), E.Ö.(52), H.G.(34), H.B.(49) ve R.B.(36) gözaltına alındı. Zanlıların bu kimyasal maddeyi Rusya’dan temin ettikleri ve bir tüpü 15 bin dolara satmaya çalıştıkları tespit edildi.
Adli makamların talimatı ile şüpheli araçta ele geçirilen ‘Yılan Zehri’ olduğu değerlendirilen 20 tüp kimyasal maddeye el konulurken zanlılar hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan işlem yapılmak üzere gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!