Nazlıaka, Polatlı’da çiftçi ve muhtarların sorunlarını dinledi

Güncelleme Tarihi:

Nazlıaka, Polatlı’da çiftçi ve muhtarların sorunlarını dinledi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2017 11:33

Nazlıaka, Polatlı’da çiftçi ve muhtarların sorunlarını dinledi

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI, (Ankara) (DHA)- ANKARA Bağımsız Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Polatlı’da bazı köyleri ve mevsimlik tarım işçilerinin barındığı çadırkentleri ziyaret ederek vatandaşların sorunlarını dinledi.
Mahalle muhtarları, milletvekili Nazlıaka’ya Eskişehir yolunun sağında ve solunda bulunan Hacıtuğrul, Yağmurbaba, Beyceğiz, Çimenceğiz, Yenidoğan ve Macun mahallelerinin karayoluna bağlantı yolu sorunu yaşadıklarını belirtti. İlgili makamlara yapılan başvurunun cevapsız kaldığını öne süren muhtarlar, yetkililerin ilgisizliğinden şikayet ettiler. Milletvekili Nazlıaka ise ulaşım sorununu karayolları yetkililerine taşımak suretiyle takibini yapacağına dair söz verdi.
MEVSİMLİK İŞÇİLERİ ZİYARET ETTİ
Polatlı’da mevsimlik tarım işçilerinin barındığı çadırkenti de ziyaret eden Aylin Nazlıaka, işçilerin sorunlarını dinledi. İşçiler, 15 yıldır Polatlı’ya çalışmak için geldiklerini, çadırlarda elektrik, su olmadığını, yolların ise son derece bozuk olduğundan dert yandı.
Nazlıaka, ardından Polatlı Kaymakamı Mahmut Nedim Tunçer’i makamında ziyaret ederek işçilerin sorunlarını aktardı.
TARIM VE HAYVANCILIK ÇIKMAZDA
Nazlıaka Beyceğiz köyünde de vatandaşlarla sohbet etti. Beyceğizliler, yaşadıkları bölgenin “köy mü, kent mi?” olduğunun anlayamadıklarını, köyse neden yüksek su parası ödediklerini, kentse neden kentteki hizmeti alamadıklarını söyledi. Vatandaşlar, “Meralarımıza el konuldu. 10 yıl önce bu köyde 10 bin küçükbaş, 250 büyükbaş hayvan vardı, şimdi bin, bin beşyüz koyun var, 150 büyükbaş hayvan ancak çıkar, mahsul para etmiyor, köylü traktörünü satıp borcunu ödüyor, yeni traktör almak için krediyle borçlanıyor.  Bir anlamda borcu borçla kapatıyor. Tarım bitti, hayvancılık bitti, köyler bitti” şeklinde sorunlarını aktardı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!