Nallıhan ilçesinde 6 okula ''beyaz bayrak''

Güncelleme Tarihi:

Nallıhan ilçesinde 6 okula beyaz bayrak
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2015 14:12

Haberin Devamı

ANKARA (AA) – Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bulunan ilk ve orta dereceli okullardan 6'sı, ilk defa ''Beyaz bayrak'' ve sertifika aldı.

İlçe Milli eğitim Müdürü Alican Kılıç, eğitim öğretimde kalitenin giderek yükseldiğini, bunun bir göstergesi olarak ilçe genelinde 6 okulun temizlik ve hijyen açısından değerlendirildikten sonra ilk kez beyaz bayrak ve sertifika aldığını söyledi.

Okulların, Sağlık ve Milli Eğitim Bakanlıklarınca yapılan denetimlerin ardından söz konusu bayrağı aldığını belirten Kılıç, ''Bu, bizim için önemli. Okullarda eğitim kadar, bilindiği gibi temizlik de çok önemli. Bu kapsamda sürdürülen çalışmalarda, okullarda sağlık koşullarının iyileştirilmesi ve teşvik edilmesi için uygulanan projede kapsamında, gerekli kriterleri karşılayan okullarımız beyaz bayrak ve sertifika ile ödüllendirildi'' dedi.

Haberin Devamı

Kılıç, ilk kez beyaz bayrak ve sertifika alan okullarınAhmet Remzi Öntaş Anaokulu, Çayırhan Anaokulu, Sakarya Ortaokulu, Tuğrulbey Ortaokulu, Şehit Ömer Boztepe Çok Programlı Anadolu Lisesi ile Şehit Abdullah Ören Anadolu İmam Hatip Lisesi olduğunu kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!