Müzisyen kardeşler ödülle döndü

Güncelleme Tarihi:

Müzisyen kardeşler ödülle döndü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2018 17:17

İpek (10) ve Kıvanç Arda Şabi (9) kardeşler, ‘Uluslararası Müzik Yarışması: Heirs of Orpheus’ta Türkiye’yi temsil edip, keman ve viyolonsel branşlarında iki ödülle yurda döndüler.

Haberin Devamı

Bilkent Üniversitesi Müzik Hazırlık İlk ve Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi Nil İpek Şabi ile aynı okulda 4. sınıf öğrencisi kardeşi Kıvanç Arda Şabi, birlikte katıldıkları ‘Uluslararası Müzik Yarışması: Heirs of Orpheus’ta keman ve viyolonsel branşlarında birincilik ve ikincilik elde etti.
Bulgaristan'ın Albena kentinde 4-11 Ekim tarihlerinde düzenlenen yarışmada, solo keman dalında Grand Prix ödülününün sahibi olan 10 yaşındaki Nil İpek Şabi, elde ettiği bu başarıyla gelecek yıl ocak ayında Gürcistan'da düzenlenecek ‘Uluslararası Mozart Müzik Yarışması’na katılım davetiyesi kazandığını söyledi. 4 yaşında piyano öğrendiğini, 5 yaşında ise keman çalmaya başladığını belirten Nil İpek Şabi, "Türkiye'nin göğsünü kabartan en iyi kemancılarından biri olmak hayalim” dedi. 9 yaşındaki Kıvanç Arda Şabi de müzik hayatına ablası gibi piyano ile başladığını, daha sonra keman ve viyolonsel eğitimleri aldığını anlattı ve “Büyüyünce Türkiye'nin en iyi çellisti olmak istiyorum" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

YETENEKLİ ÇOCUKLARA DESTEK OLUNMALI

Çocuklarının kazandığı başarılardan gurur ve mutluluk duyan anne Gamze Şabi ise, “Tüm yetenekli çocukların desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Türkiye'nin geleceği sanatçılara, çocuklarımıza yarışmalara giderken en azından ulaşım ve konaklamada destek olunmasını talep ediyorum" çağrısı yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!