Müzikal rotalar

Güncelleme Tarihi:

Müzikal rotalar
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2013 01:22

Dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen festivaller, sanatla iç içe bir tatil geçirmek isteyenleri bekliyor. Müzik danışmalarıyla yılın farklı dönemlerinde gerçekleştirilen festival ve konser turlarında, sanatsal aktivitelerin yanı sıra şehirleri tanıma fırsatı da bulunuyor.

Haberin Devamı

Seyahat acentelerinin tur seçeneklerinden derlenen bilgilere göre, müzik danışmalarıyla yılın farklı dönemlerinde gerçekleştirilen kültür serüvenleri festival ve konser turlarında, sanatsal aktivitelerin yanı sıra şehirleri tanıma fırsatı da bulunuyor. Dünyanın farklı ülkelerinde düzenlenen festivaller, sanatla iç içe bir tatil geçirmek isteyenleri bekliyor.

PİYANO RESİTALLERİ

İsveç’te 16-19 Kasım’da düzenlenmesi planlanan ‘Lucerne Piyano Festivali’nde Grigory Sokolov, Yevgani Kissin ve Fazıl Say resitalleriyle şehrin modern mimarisi harmanlanacak. Akşamları, notaların her yandan duyulduğu gezide ayrıca Lucerne turu yapılabilecek ve Zürih Gölü, Kapel Köprüsü, su kuleleri ve UNESCO Dünya Tarih Mirası Listesi’nde yer alan Bern şehri görülebilecek.

Haberin Devamı

ÇÖLDE RENKLERİN DANSI

Hindistan’da yerel kabilelerinin özgün kimlikleri ile ev sahipliği yaptığı ‘Hornbill Festivali’nde ziyaretçiler, hem etnik kültürleri tanıma hem de ülkenin en az bilinen saf ve bozulmamış coğrafyası sayılan Nagaland’ı görme fırsatı buluyor. Festival, 7-16 Aralık’ta düzenlenecek. Yine Hindistan’da yapılan Caysalmer Çöl Festivali’nde ise gezginler mihracelerin diyarı olarak bilinen Racastan’ı, tapınaklar ve sarayları, renklerin dans ettiği pazarları görebilecek.

YILBAŞI VİYANA’DA

Farklı tatil arayışında olanlar, 29 Aralık 2013-1 Ocak 2014’ü kapsayan turda, Viyana Filarmoni Orkestrası’nın her yıl düzenlediği ‘Silvesterkonzert’ ile (Yeni Yıl Gala Konseri) 2014’e merhaba diyebilecek. Yılbaşı kutlamasının yanı sıra Viyana’yı gezme ve Musikverein Konser Sarayı’nı görme fırsatı da sunuluyor. Viyana Sanat Tarihi Müzesi’ndeki koleksiyonlar ile Rafael’in eserleri yakından görülebiliyor.

KIŞ AKŞAMINDA MÜZİĞİN SICAKLIĞI

UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Salzburg’da ise 29 Ocak-2 Şubat 2014’te ‘Salzburg Kış Müzik Festivali’ düzenlenecek. Piyanist Fazıl Say’ın da konuk olacağı çeşitli konserlerle zenginleştirilen festivalde ayrıca sanatseverler, Viyana Filarmoni Orkestrası’nı dinleyerek yeni yılın ilk günlerinde farklı bir tecrübe yaşayabilecek.
Festivalde, aynı zamanda klasik müziğin tanınmış ismi Mozart’a adanmış hafta kapsamında, Salzburg Mozarteum Orkestrası ve pek çok şef, solist de sahne alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!