Müzik Festivali kapılarını açıyor

Güncelleme Tarihi:

Müzik Festivali kapılarını açıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2010 00:00

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen 27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali’ne 16 ülkeden yaklaşık 350 sanatçı katılacak. 5-30 Nisan tarihleri arasındaki 23 ayrı etkilik yapılacak.

SEVDA-Cenap And Müzik Vakfı tarafından düzenlenen “27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali”, 5-30 Nisan tarihleri arasında 23 ayrı etkinlikle başkenti saracak. Festivalde düzenlenecek etkinliklere Türk sanatçıların yanı sıra Fransa, Rusya, İsrail, Bulgaristan, Litvanya, Almanya, Japonya, Avusturya, Kore, İspanya ve Finlandiya gibi 16 ülkeden yaklaşık 350 sanatçı katılacak.

7 salonda yapılacak

Müzikseverler festival süresince, senfonik müzik, koro, oda müziği, tapdance, müzikal komedi, modern ve ritm dans, klasik gitar, şan resitalleri gibi 18 farklı türde etkinlik izleme fırsatı bulacak. Festival tınıları Ankara’nın geneline dağılmış 7 salondan yayılacak. Festival boyunca, Erol Erdinç yönetiminde Hacettepe Senfoni Orkestrası, Laure Favre-Kahn (piyano), Klaus Weise yönetiminde Bilkent Senfoni Orkestrası, Orkestra Akademik Başkent, Club for Five Vokal Topluluğu, dört el piyano resitali ile Hande Dalkılıç (piyano)-Rüya Taner (piyano), Alexander Lackner (bas) ve Sophia Boros (klasik gitar) eşliğinde Sabina Hasicke tap dans gösterisi, Mayumana Ritm Dans Topluluğu, Şefika Kutluer (flüt), Fransız Barok Orkestrası, Terem Quartet, 2010 Türk Japon Dostluk Yılı Özel Konseri”nde Emirhan Tuğa (klarinet) ve Yuko Tada (piyano), Sedat Öztoprak (bariton), Selman Ada (piyano), İncesaz, Rebekka Hartman (keman), Schubert Gecesi’nde Yeşim Gökalp (piyano) ve Michael Kampmeier (bariton), Ozan Tunca (60 dk Klasik Müzik), “A Little Nightmare Music” ile keman sanatçısı Aleksey Igudesman ve piyanist Richard Hyung-ki Joo, klasikten pop ve etnik müziğe Saale & The Madrix, Türkiye Polifonik Korolar Derneği Korosu, film müzikleri ile Movie Tube, Modern Dans Topluluğu ile engelli ve engelsizlerden oluşan Devinimler-Yaşama Sevinci Dans Topluluğu, Mehmet Can Özer (elektronik müzik) ve Carles Trepat (klasik gitar) sahnede olacak.

Kapanış Hartman ile

“27. Uluslararası Ankara Müzik Festivali” her zaman olduğu gibi bir senfonik konserle başlayacak. Festivalin açılışını Şef Erol Erdinç yönetimindeki Hacettepe Senfoni Orkestrası Fransız piyanist Laure Favre-Kahn eşliğinde yapacak. Kapanış ise şef Klaus Weise ve keman sanatçısı Rebekka Hartman ile Bilkent Senfoni Orkestrası’nın olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!