Mutfakta umut var

Güncelleme Tarihi:

Mutfakta umut var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 09, 2020 21:18

Geçici koruma altındaki Suriyeliler ve Türk vatandaşlarına aşçılık eğitimi vererek meslek edindirmeyi hedefleyen MUV projesinden, bu yıl 348 kursiyer mezun oldu. Kursiyerler, törenden önce mutfağa girerek yemek yaptı.

Haberin Devamı

Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı(WFP) koordinatörlüğünde, Türkiye İş Kurumu(İŞKUR), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ortaklığında gerçekleşen ‘Mutfakta Umut Var (MUV)’ adlı projeden bu yıl mezun olan 348 kursiyer, törenle sertifikalarını aldı. Geçici koruma altındaki Suriyeliler ve Türk vatandaşlarına aşçılık eğitimi vererek meslek edindirmeyi amaçlayan projenin sertifika töreni, önceki gün Ankara Atatürk Mesleki ve Teknik Eğitim Anadolu Lisesi’nde düzenlendi. Törenin açılış konuşmasını yapan WFP Temsilcisi ve Ülke Direktörü Nils Grede, ‘Mutfakta Umut Var’ projesine ocak ayından bu yana 22 binden fazla başvuru aldıklarını belirterek, “Birinci grup mezunlardan çoğu şimdiden iş teklifleri alarak mutfaklarda profesyonel olarak çalışmaya hazırlanıyor. ‘Mutfakta Umut Var’ gerçekten de binlerce insana umut oluyor” dedi. 

Mutfakta umut var


ÜCRETLİ STAJ YAPIYORLAR

Haberin Devamı

Mutfakta Umut Var’ projesi geçici koruma altındaki Suriyelilere ve alt gelir grubuna mensup Türk vatandaşlarına aşçılık eğitimi vererek, otellerde, restoranlarda ve kafelerde daha iyi iş bulmalarını sağlamayı amaçlıyor. Proje, gelecek üç yıl içinde 8 bin katılımcıya ulaşmayı hedefliyor. Geçici koruma altındaki Suriyeliler ise katılımcıların yarısını oluşturacak. Proje kapsamında, Adana, Ankara, İstanbul, İzmir, Kilis, Mardin, Hatay, Şanlıurfa ve Mersin illerinde 3 aylık Aşçı Çıraklığı Eğitimi düzenleniyor. Bu eğitimi başarıyla tamamlayan katılımcıların programın ikinci 3 aylık evresinde İŞKUR ortaklığında, Saygın Restoran Ağı’nda yer alan restoran, kafe, otel ve catering firmalarında ücretli staj yapma imkânı bularak mesleki tecrübe kazanmaları hedefleniyor. Proje Türk mutfağını tanıtmayı da amaçlıyor. Bu çerçevede eğitim süresince katılımcılara ağırlıklı olarak Türk mutfağından yemeklerin yapılışı öğretiliyor.

Mutfakta umut var


PROGRAMLAR ÜÇ AY SÜRÜYOR

Haberin Devamı

İŞKUR Genel Müdürü Bekir Aktürk ise “Projenin ikinci fazında ise Adana, Ankara, Hatay, İstanbul, İzmir, Kilis, Mardin, Mersin ve Şanlıurfa illerimizde üçer aylık programlarla üç grup halinde toplam 600 kişinin programlardan faydalanmasını hedeflemekteyiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!