Mutant virüs+Kalabalık: kaçınılmaz vaka artışı

Güncelleme Tarihi:

Mutant virüs+Kalabalık: kaçınılmaz vaka artışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2021 23:20

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, ülke genelinde koronavirüs vaka artışlarına dikkat çekti.

Haberin Devamı

İlhan, “Yüzde 85 mutant virüs, nüfus hareketliliği, dolaşımın artmasıyla beraber bu vakalardaki artışı açıklamak mümkün. Mutant ve kalabalık bir araya gelince vaka artışı kaçınılmaz oluyor” dedi. Prof. Dr. İlhan, alınabilecek önlemlere ilişkin şu önerilerde bulundu:

Mutant virüs+Kalabalık: kaçınılmaz vaka artışı


PARKLAR DAHİ KAPANMALI

“İl yöneticilerimizin örneğin bir mahalleyi karantinaya almaları, kalabalık olan açık alanların, parkların dahi kapanması, market gibi yerlerde sırayla girilmesi, daha ciddi anlamda kısıtlama getirilmesi, kapalı ortamda fazla insanların bir araya gelmemesine yönelik önlemleri almak mümkün. Burada kamu ile ilgili çalışanların esnek ve kademeli çalışmaları söz konusu olacak, aynı şeyi açıkçası özel sektörden de beklemek gerekiyor. Evden yapılacak işlerde iş yerine gelme zorunluluğunun olmaması gerekiyor. Evden yapılabilecek, özellikle bilgisayar bazlı işlerin şu an tamamen evden yapılması gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!