Mustafa Kemal Mahallesi Sıhhiye çok katlı modeli otopark istiyor

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Kemal Mahallesi Sıhhiye çok katlı modeli otopark istiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2023 17:22

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda... ‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız Çankaya-Mustafa Kemal Mahallesi...

Haberin Devamı

Çankaya’nın Mustafa Kemal Mahallesi muhtarı Selçuk Oğuz, mahallede en büyük sorunun ‘otopark’ olduğunu belirterek, ‘Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı gibi bir alanın yapılması’ önerisinde bulundu. Muhtar Oğuz, Mustafa Kemal Mahallesi’nin öncelikli sorunlarını Mahallenin Nabzı’na anlattı:

Mustafa Kemal Mahallesi Sıhhiye çok katlı modeli otopark istiyor



OTOPARK İÇİN ALAN OLUŞTURULMALI

“Otopark sıkıntısı, mahallemizin en büyük problemlerinin başında geliyor. Çünkü mahallemiz; iş yerlerinin, kurum ve kuruluşların, AVM’lerin yoğun olduğu bir bölgede. Yani meskenden ziyade iş yeri ağırlıklı. Mahallemizin nüfusu yaklaşık 8 bin, fakat iş yerleriyle birlikte bu nüfus 45 bini buluyor. Park sorunu o kadar fazla yaşanıyor ki insanlar iş çıkışı kendi evlerinin önünde araçlarını park edecek yer bulamıyor. Dört-beş sıra halinde park eden araçlar yüzünden trafik de sıkışıyor. Otopark için alan açılması şart. Belediyenin bu sorunu çözmesi lazım. Bizim önerimiz, mahallemize tıpkı Sıhhiye Çok Katlı Otoparkı gibi bir alanın yapılması. Hatta hizmete açılmayan pazar yerimiz bunun için çok uygun. Üç-dört katlı bir bina yapılsın, alt katı pazar yeri, üst katı ise otopark olsun.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Mahallesi Sıhhiye çok katlı modeli otopark istiyor

PAZAR YERİMİZ NEDEN AÇILMIYOR?

“Yaklaşık beş ay önce mahalleye belediye tarafından ‘Mustafa Kemal Mahalle Pazarı’nız hayırlı olsun’ yazısı içeren bilgilendirici pankartlar asıldı. Fakat yeri bile ayrılan (2134. Sokak’la 2146. Sokak’ın kesiştiği nokta) pazar yeri hâlâ hizmete açılmış değil. Konuyla ilgili olarak Çankaya Belediyesi ve Pazarcılar Odası Başkanı’yla ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor. Mahalleli, pazar yerinin neden hâlâ hizmete açılmadığına dair bilgi istiyor. Pazar yerimiz neden açılmıyor? Merakla yanıtını bekliyoruz. Mahallemizde yaşanan otopark sorunundan ötürü de vatandaşlar, araçlarını pazar yerinin olduğu alana bırakıyor. Konunun çözüme kavuşturulmasını ve bir an evvel Mustafa Kemal Mahalle Pazarı’nın açılmasını talep ediyoruz.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Mahallesi Sıhhiye çok katlı modeli otopark istiyor



SİNYALİZASYON YOK KAZALAR VAR

2118. Cadde ile Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın Caddesi kesişiminde çok sık kaza meydana geliyor, o noktaya bir sinyalizasyon konulması şart. Buna yönelik taleplerimizi belediyeye de ilettik. Gündeme alındığı söylendi, fakat hâlâ beklemedeyiz. Üstelik cadde üzerinde bir okul da bulunuyor. Öğrenciler açısından risk oluşturuyor. Otopark sıkıntısı da yaşandığı için bazen caddeye dört sıra araç park ediyor. Haliyle yol iyice daralıyor ve sinyalizasyon da olmayınca kazalarda artış meydana geliyor. Öte yandan, yine 2118. Cadde’de aydınlatma bulunmuyor. Öğrenci yurdunun bulunduğu 2131. Cadde de aydınlatma yok. Yurdun kendi lambası ve hemen yanında bulunan Sema Yazar parkının aydınlatmaları da komple caddeyi aydınlatmaya yetmiyor. Cadde zifiri karanlığa bürünüyor.

Haberin Devamı

Mustafa Kemal Mahallesi Sıhhiye çok katlı modeli otopark istiyor



ALTYAPI ÜST YAPIYI KALDIRMIYOR

Bir diğer problemimiz ise altyapının yetersiz olması. İş yerleri artıyor, dolayısıyla mahalledeki nüfus ve sirkülasyon da artıyor ve altyapı üst yapıyı kaldırmamaya başlıyor. Bildiğiniz gibi Ankara son iki haftadır kuvvetli yağış alıyor. Mahallemizde de 2146. Cadde üzerinde bulunan binayı su bastı, iş yerleri sular altında kaldı. ASKİ’nin mahallemize gelip sadece sorun olan yerleri değil genel itibarıyla her yeri gözden geçirmesi gerekiyor. Soruna kökünden bir yaklaşım sunması şart. En ufak bir yağmur yağdığında mahallemizin gölete dönüşmesini istemiyoruz.

ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ MERAK EDİLİYOR

Mahallemizde 2016 yılında tiyatrodan, sinema salonuna kadar tüm sosyal donatıların olacağı bir merkez yapımına başlandı. Adı Atatürk Kültür Merkezi. Hem Ankara hem de mahallemiz için önemli bir çalışma, önemli bir değer. Fakat yapımına aytı-yedi yıl evvel başlanmasına rağmen hâlâ hazır hale getirilemedi. Doğal olarak mahalleli de merak ediyor hizmete açılacağı günü soruyor. 2023 ayının aralık ayında hizmete açılacağı söyleniyor, umutla bekliyoruz. Öte yandan, mahallemizde yaşlı nüfus da ağırlıklı ve haliyle sosyal anlamda vakit geçirebilecekleri alanlar istiyorlar. Onlar için de Çankaya Evi talebimiz olmuştu.”

BAKMADAN GEÇME!