Muhteşem final

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem final
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2009 00:00

Ankara Hürriyet’in Çankaya Belediyesi işbirliğiyle düzenlediği Genç Nota Liseler Arası Müzik Yarışması, muhteşem finalle son buldu. 25 grubun yarıştığı finalde 150 liseli genç Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük sahnesinde hünerlerini sergiledi.

GENÇ Nota Liseler Arası Müzik Yarışması’nın heyecanla beklenen muhteşem finali yapıldı. 25 grubun kıyasıya yarıştığı dev finalde 150 liseli genç müzisyen Anadolu Gösteri ve Kongre Merkezi’nde Ankara ile buluştu.

Tıklım tıklım salonda, gençlerin coşkulu alkışları arasında dev final başladı. Genç Notalar Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci büyük sahnesinde, Organizer’in muhteşem ses, ışık düzeni, alev topları eşliğinde inanılmaz bir performans sergilediler.

Müziksiz hayat hatadır

Yarışmaya Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da erken saatte geldi. Memnuniyeti yüzünden okunan Tanık daha sonra gençlere seslendi. Müzikle ilgili böylesine büyük bir organizasyonda yer almalarının heyecan verici olduğunu ifade eden Tanık, Çankaya Belediyesi olarak müziğe büyük önem verdiklerini söyledi. Başkanlık süresi boyunca Genç Nota serisine destek vereceklerini açıklayan, Tanık şunları söyledi:

"Yarışma büyük heyecan vericiydi. Salonda çok güzel bir coşku vardı. Müziğe olan tutkuyu ve sevgiyi diri tuttuğu için Ankara Hürriyet’i kutluyorum. Belediye olarak sanata ve müziğe önem vereceğimizi ilk günden söylemiştik. Bin kişilik çocuk korosu projemiz var, bu sezon içinde atağa geçeceğiz."

Kuliste heyecan

ANKARA Hürriyet Liselerarası Genç Nota Yarışması’nın kulisinde de büyük bir heyecan vardı. Yarışma sırasının kendilerine gelmesini bekleyen genç yeteneklerin heyecanı gözlerinden okunuyordu. Ankara Hürriyet muhabirleriyle bu unutulmaz günü paylaşan genç müzisyenler, duygularını şöyle anlattı.

Grup Paperbag (Hacı Ömer Tarman Lisesi): Pelin Keskin’in solistliğini yaptığı grup, böyle bir organizasyon içinde yer almanın çok heyecanlı olduğunu söyledi. Grup adına konuşan Keskin, duygularını şöyle anlattı:

"Burada yer almak büyük bir fırsat, sahnede kendimizi göstermek gurur verici. Profesyonel anlamda şarkı söylemek için genç yaşta ayağımıza kadar bu fırsatı getirdiği için emeği geçen herkese ne kadar teşekkür etsek az. Umarım bu tip yarışmalar, her sene yapılır, bize sağlanan bu güzel fırsat tüm arkadaşlarımıza nasip olur. Önemli olan, yarışmayı kazanmak değil, bu yarışmada sahnede olabilmek."

Gençlerin müzik öğretmeni Figen Yıldırım ise, "Aylardır bugün için çalışıyoruz, ilk andan beri en büyük amacımız güzel müzik yapmak oldu, derece hedefimiz var. Diğer okulları gördükçe büyük başarı kazanacağımıza inandık. Müziğimizde duygu seli ve görsel şov var" dedi.

Grup Çakıl (Çankaya Kılıçarslan Lisesi): Orhan Fuat Kılıç’ın solistliğini yaptığı grup yarışmaya sıkı bir şekilde hazırlandıklarını belirtti. Grup adına konuşan Kılıç, "En iyi beste dalında birinci olacağımıza inanıyoruz. Hayko Cepkin’in sahne aldığı bir organizasyonda şarkı söylemek gurur verici" dedi.

75. Yıl Lisesi: Grup üyeleri yarışmaya katılan ve finale kalan tüm gruplar gerçekten çok başarılı. Bu yarışma sadece Ankara için değil, tüm Türkiye için çok önemli bir fırsat ve daha geniş çaplı organizasyonlar için iyi bir örnek. İzleyiciyi harika bulduk. Sahnede olmak istediğimiz gibiydik. Dinleyicilerin büyük bir enerjisi var. Bu bizi daha da rahatlattı.

Grup Klişe (Cumhuriyet Lisesi): Müzik öğretmeni Haydar Akdoğan, "Çalışma sürecimiz çok keyifli ama zordu. Okul olarak öğrencilerimize büyük destek verdik. Sahne büyüleyiciydi. Öğrencilerimizin ilk ve en zorlu deneyimiydi. Bu yarışmayla profesyonelliğe ilk adımlarını attılar. Bu adımın başarı sağlayacağını düşünüyoruz" dedi.

Grup Leyl (Gölbaşı Anadolu Lisesi) Dört kişiden oluşan grubun müzik öğretmeni Neslihan Çakıcı, "Kendi bestemiz ile sahne aldık. Bestemizi çok önceden bu yarışma için hazırladık. Yarışmanın büyüleyici heyecanı içerisindeyiz. Bende en az öğrenciler kadar heyecanlıyım" dedi.

Büyük jüri çok zorlandı

YARIŞMANIN dev jürisi, liseli genç yeteneklere puan verirken hayli zorlandı. Jüride, ünlü şarkıcı Hayko Cepkin, Ankara’da rock dünyasının önemli isimlerinden olan Hicri Bozdağ, yıllar boyunca önemli müzik çalışmalarına imza atan ve halen Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası’nın şefi olan Kemal Günüç ve yine müzik alanında önemli çalışmaları olan Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tasarım ve İletişim Bölümü Öğretim Görevlisi Ufuk Önen, Organizer firmasının ortaklarından ve yapımcı Yıldıray Yıldız ile Ankara Hürriyet’i temsilen Levent Seğmen yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!