‘Muhtarın barakaları’ Hacıbayram’ı karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

‘Muhtarın barakaları’ Hacıbayram’ı karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2017 01:00

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Hacıbayram Mahallesi Muhtarı Arif Akbaş’ın kentsel dönüşüm amacıyla Büyükşehir Belediyesi’ne sattığı arsa üzerine barakalar kondurarak kiraya verdiğini savundu. Geçtiğimiz ay, barakalardan birinde çıkan yangın söndürülmüş, kullanılamaz hale gelen barakadaki yanmış erkek cesedi, 2 gün sonra vatandaşlarca bulunmuştu.

Haberin Devamı

Hacıbayram Mahallesi Yelpaze Sokak’ta, içinde kimsesizlerin yaşadığı derme çatma barakaların yer aldığı bir arsada, 6 Aralık tarihinde henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiye yangına müdahale edip söndürürken barakaların bazıları da kül oldu. Olaydan iki gün sonra ise, yangının yaşandığı yerde bir erkek cesedinin bulunduğu tespit edildi. Yapılan DNA testinde yanarak ölen kişinin Cem Koçak olduğu belirlendi. Yaşanan olayı gündeme getiren CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Hacıbayram Mahallesi Muhtarı Arif Akbaş’ın, kentsel dönüşüm kapsamında Büyükşehir’e sattığı araziye barakalar yaptığını ve burada kalan kimsesizlerden kira aldığını iddia etti. Emir, yangının yaşandığı yerde dün incelemelerde bulundu. Emir’e CHP Altındağ İlçe Başkanı Servet Akman da eşlik etti. Emir, kül olan barakaların yanında yer alan sağlam barakaların da kapısını çaldı.

Haberin Devamı

MUHTARIN EŞİ ‘BURASI DERGÂH’ DEDİ

Barakalardan birinde yaşayan Erdoğan Öztürk, kimsesiz olduğunu belirterek, “Dileniyorum, ne yapayım. Burası için de muhtara 80 lira kira veriyorum” dedi. Bu sırada Hacıbayram Mahallesi Muhtarı Arif Akbaş’ın eşi Kahraman Akbaş bölgeye gelince ilginç diyaloglar yaşandı. Yanarak hayatını kaybeden Koçak’ın burada yaşamadığını iddia eden Akbaş, “Şurada kömürlüğüm var, şurada da Kur-an okuyoruz burası dergâh. Odun depomuz vardı. Ben burada oturup Kur-an okuyorum. Köye götüreceğim eşyam vardı. Biz burayı kiraya vermiyoruz” dedi. Daha önce “Muhtara 80 lira kira veriyorum” diyen Erdoğan Öztürk’e yönelen Akbaş, “Sen bana para veriyor musun” şeklindeki sorusuna Öztürk, bu kez de “Yok ya” diyerek kira verdiğini reddetti.

EMİR: BÜYÜKŞEHİR MUHTARA GÖZ YUMMUŞ

CHP’li Emir, yaptığı açıklamada arazinin daha önce muhtarlık bürosu olarak kullandığını belirterek, şunları söyledi:
“Muhtar Arif Akbaş, burayı kentsel dönüşüm dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ne satıyor ancak burası yıkılmıyor. Muhtar da buraya küçük barakalar yapıp, gelir elde etmeye devam ediyor. İddiaya göre de dar gelirliler burada küçük kira bedelleri karşılığında yaşıyor. Belediye yıkması gereken bir yeri yıkmıyor, görevini ihmal ediyor. Muhtarın bu işleri yapmasına göz yumuluyor. Bunun en acı sonucunu da burada görüyoruz. Yangın oluyor, 1 kişi hayatını kaybediyor. İtfaiye gelip söndürüyor ama büyük bir ihmal sonucu yangını söndürdüğü yerdeki cesedi iki gün sonra vatandaşlar aracılığıyla öğreniyor. Ankara’nın yönetilemediğini, ahbap çavuş ilişkilerinin egemen olduğunu, görevini yapmama ve yandaşlara çıkar sağlama silsilesini burada bütün yönleriyle görmüş oluyoruz.”

Haberin Devamı

‘Muhtarın barakaları’ Hacıbayram’ı karıştırdı


Emir’in bölgeden ayrılmasının ardından barakalarda yaşayan Erdoğan Öztürk’ün arazinin kapısına asma kilit takıp uzaklaşması dikkat çekti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!