Müfettiş cezalandırın dedi yönetim yeni görevler verdi

Güncelleme Tarihi:

Müfettiş cezalandırın dedi yönetim yeni görevler verdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2010 00:00

AOÇ Müdürlüğü, zimmetine para geçirme suçlamasıyla haklarında işlem başlatılan iki memurdan birini Satın Alma Komisyonu’na atadı, diğerini de inşaat bürosunda alınacak malzemelerin seçimiyle görevlendirdi.

TARIM Bakanlığı’nın, AOÇ satış mağazalarında başlattığı inceleme sonucunda 33 bin 800 TL’lik açık tespit edildi. Zimmetine para geçirme suçlamasıyla 10 kişi hakkında hukuki işlem başlatılırken, bu kişilerden ikisi, AOÇ yönetimi tarafından ilginç görevlere atandı.

Müfettiş görevlendirildi

Tarım Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, AOÇ tanıtım ve satış mağazalarında tespit edilen açığı araştırmak üzere Başmüfettiş Bahadır Mirzalı görevlendirildi. Yapılan inceleme sonucunda Balgat şubesinde 25 bin 542 TL, Bakanlık şubesinde 3 bin 300 TL ve Doğa Park şubesinde de 4 bin 930 TL’lik açık tespit edildi.
Balgat mağazasındaki açıkla ilgili dört kişi sorumlu tutulurken, Satın Alma Komisyonu’nda görevlendirilen O.G., üç kişiyle birlikte, Bakanlık Tanıtım ve Satış Mağazası’ndaki 3 bin 300 TL’lik açıktan sorumlu tutuldu. İnşaat bürosunda alınacak malzemelerin seçimiyle görevlendirilen A.A. da, beş kişiyle birlikte Doğa Park Satış Mağazası’ndaki 4 bin 930 TL’lik açıktan sorumlu tutuldu.

Cezalandırılmaları istendi

Müfettiş raporunda yapılan incelemenin ardından, O.G. ve A.A.’nın savunmalarının yeterli görülmediği ifade edilerek, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun disiplin cezalarının çeşitleri ile ceza uygulayacak fiil ve halleri düzenleyen, 125. maddesinin A fıkrasının a bendine uyan eylemleri uyarınca cezalandırılmaları istendi.
Müfettiş raporunun ardından zimmetine para geçirmekle suçlanan memurlardan O.G., satın alma komisyonuna atanırken, A.A. da inşaat bürosunda alınacak malzemelerin seçimiyle görevlendirildi. AOÇ Müdürü Ömer Bülent Arslan, “Bu görevler üst görev değildir. Ayrıca bu kişiler hakkında henüz kesinleşmiş bir suç yok, yargılama sürüyor” demekle yetindi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!