Müdür Bozkurt’tan ‘eşlik edin’ tavsiyesi

Güncelleme Tarihi:

Müdür Bozkurt’tan ‘eşlik edin’ tavsiyesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2015 16:49

Başkent’te bugün bir milyona yakın öğrenci ders başı yapıyor. Okula yeni başlayacak öğrencilerin velilerine tavsiyelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, “Uyum güçlüğü çekmeleri normal. İlk günden çocuklarınızı okula gönderin ve sizler de evlatlarınıza sınıflarda eşlik edin” dedi.

Haberin Devamı

Yaklaşık 3.5 ay süren yaz tatilinin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Başkent’te de 915 bin 750 öğrenci ve 62 bin 245 öğretmen, bu sabah çalan zil ile birlikte ders başı yapıyor. Bugün başlayan birinci kanaat dönemi 22 Ocak 2016 Cuma günü sona erecek. Yarı yıl tatili, 25 Ocak-5 Şubat 2016’da yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 8 Şubat 2016 Pazartesi günü başlayacak ve 17 Haziran 2016 Cuma günü sona erecek. 2016-2017 eğitim ve öğretim yılı ise 19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayacak.
Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, 2015-2016 öğretim yılında Başkent’te bin 707’si resmi 953’ü de özel olmak üzere 2 bin 660 okulda eğitim verileceğini söyleyerek, 62 bin 670 öğrencinin de bu yıl ilkokula başlayacağını kaydetti. Bozkurt, okula yeni başlayan öğrenciler için uyum güçlüğünün normal olduğunu belirterek, bunu önlemek için velilerin çocuklarını ilk gün okulla göndermesi ve onlara eşlik etmesi gerektiğini vurguladı.

Haberin Devamı

VELİLER SABIRLI OLMALI

Bozkurt, çocukların okulla tamamen yabancı bir ortama girdiğine işaret ederek, “Özellikle okula yeni başlayan çocukların uyum güçlüğü yaşamaları normal. Veliler bunu önlemek için okulun ilk günü mutlaka çocuklarını okula göndermeli ve mümkünse ilk gün çocuklarına eşlik etmelidir. Ayrıca veliler, çocuklarının içlerindeki korkuyu yenebilmesi için agresif tutumlar göstermemeli aksine sabırlı, soğukkanlı ve kararlı olmalılar. Çocuklarını okula gitmeleri konusunda cesaretlendirmeli, gitmek istemediğinde ise açık ve anlaşılır bir şekilde konuşarak sebebini öğrenmeliler” diye konuştu.

HATA YAPMAKTAN KORKMAYIN

Okul başarısını etkileyen pek çok faktör bulunduğunu söyleyen Bozkurt, başarılı olmak için çok çalışmaktan ziyade etkili çalışmanın gerektiğini, sadece akademik başarının insan hayatı için yeterli olmadığını vurgulayarak, “Başarınızı başkalarıyla mukayese ederek değil, kendi gelişiminizdeki ilerlemeleri göz önüne alarak değerlendirin. Hata yapmaktan korkmayın. Bir amacınız olsun. Okulun sadece iyi bir meslek seçmek ve çok para kazanmak için olmadığını, okulun hayata hazırlanabilmek için iyi bir yer olduğunu unutmayın. Kendinize inanın ve doğru şeyler yapmak için gayret gösterin” dedi.

Haberin Devamı

BÜYÜKŞEHİR’DEN TRAFİK DESTEĞİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in talimatıyla Büyükşehir Belediyesi, okulların açıldığı bugün, Başkent trafiğinde yaşanacak ulaşım yoğunluğu nedeniyle sabah saatlerinde iş makinelerini, bulvar cadde ve sokaklarda çalıştırmayacak.
Büyükşehir Belediyesi’nin 7/24 çalışma gerçekleştiren Fen İşleri Dairesi, Kent Estetiği Dairesi, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlıkları ile ASKİ ve EGO Genel Müdürlüğü’ne bağlı ağır iş makinelerinin, Başkent’te okulların açıldığı ilk gün telaşı nedeniyle yaşanacak ulaşım yoğunluğunu azaltmak için saat 10.00’a kadar trafiğe çıkmamasına karar verildi. Asfalttan, yol süpürmeye, alt yapıdan, kaldırım bakım ve onarımlarına kadar pek çok konuda Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak çalışmalara, bugüne özel saat 10.00’dan sonra başlanacak.

Haberin Devamı

HİJYEN UYARISI

Çocukların beslenmesi, hijyen, korsan servis ve yardımcı servis personeli konusunda uyarılarda bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, kesinlikle korsan ve yardımcı personeli olmayan servis araçlarından uzak durulmasını istedi. Palandöken, “Geleceğimizi emanet ettiğimiz okul servislerimizin şoförleri trafik kurallarına harfiyen uymalıdır. Veliler okullarda çocuklarımıza satılan gıda çeşitlerine ve okul kantinlerinin hijyen durumuna dikkat etmelidir. Okul yönetimleri 77 bin okulumuzun çevresinde seyyar ve açıkta satış yapanlara müsaade etmemelidir.” dedi.

YENİ DÖNEM MESAJLARI

MHP Ankara İl Başkanı Fatih Çetinkaya, yeni eğitim maratonunun başlaması dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Çetinkaya, geleceğimizin teminatı çocuklarımızın yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlarken Türkiye’nin yaşadığı terör sıkıntısının endişesini taşıdığını bildirdi.
Çetinkaya, mesajında, “Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün gösterdiği hedefte yerimizi alabilmemiz için araştıran, sorgulayan, bilgi üreten ve değerlendiren öğrenciler yetiştirmek mecburiyetindeyiz. Bunun için kıymetli öğretmenlerimize de, saygıdeğer velilerimize de büyük görev düşüyor” ifadelerini kullandı.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise yayınladığı mesajında, eğitime daima destek verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini belirterek, “70 okulumuzun yenileme, tamir, tadilat ve boyama işlemini tamamladık.Çankaya’da bulunan 210 okulun tamamında iyileştirme çalışması yapmayı planlıyoruz. 140 okulumuzda temizlik çalışması gerçekleştirdik.Okullar açılmadan 3 bin 750 adet kırtasiye setini çocuklarımıza ulaştırdık. Bilim ve Edebiyat seçkisinden oluşan 150 bin kitabı geçen dönem Çankayalı çocuklarımıza armağan ettik” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!