Müdür Bey orkestrada

Güncelleme Tarihi:

Müdür Bey orkestrada
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2010 00:00

Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü Erdoğan Davran, yıllar sonra yeniden müzisyen kimliğiyle izleyenlerin karşısına çıkıyor. Bir yılı aşkın süredir müdürlük görevini yürüten Davran, “Üç Silahşörler” balesinde orkestrada viyolonsel çalacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi’nde 2006-2009 yılları arasında müdür ve sanat yönetmenliği görevini sürdüren Davran, 2009 yılının ocak ayında kurulan Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin ilk müdürü olarak göreve başladı. Antalya’da geçirdiği üç yıllık süre zarfında zaman zaman müzisyen kimliğiyle de seyircilerle buluşan Davran, “Üç Silahşörler” balesi ile Ankara sahnelerinde yıllar sonra ilk kez yer alacak.

Son derece heyecanlı olduğunu dile getiren Erdoğan Davran, “müzisyen olma”ya dair şunları söyledi:

Sahneden uzak kaldım

“Antalya Müdürü iken kimi eserlerde, orkestrada müzisyen kimliğimle yer alıyordum. Ankara Müdürlüğü’nün ilk müdürü olarak atandığım Kasım 2008’den beri ise orkestra çukurunda “müzisyen” olarak hiç yer almadım. Sanatçı yöneticilerin en çok özledikleri şey sahne galiba. Yönetici olarak üstlendiğiniz sorumluluklar o kadar büyük ve önemli ki, yöneticilik, sanatçı sorumluluklarını biraz ertelemeyi ve sahnede daha az yer almayı gerektirebiliyor. Ben kendi adıma diyebilirim ki, hem kuruma, hem halka karşı sorumluluklarım var. Bu yüzden işleyişi en doğru ve en akıcı şekilde sağlayabilmek açısından, sahneden biraz uzak kalabiliyoruz. Her ne kadar eskisi kadar olmasa da, enstrümanıma yine olabildiğince zaman ayırmaya çalışıyorum zaten. Ama tekrar orkestra çukuruna müzisyen olarak konuk olmak kesinlikle bambaşka bir his. Belirtmeliyim ki hem müdürü, hem de sanatçısı olarak Ankara Sahnesi’nde yer almak benim için bir ilk olacağından, 27 Mart Üç Silahşörler prömiyeri son derece özel bir yere sahip. O sahnede “Müdür ve Sanat Yönetmeni” kimliğimin yanı sıra, müzisyen kimliğimle de yer almaktan dolayı çok heyecanlı ve mutluyum. Umarım seyircilerimiz de bu mutluluğu bizimle beraber yaşar.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!