Moral bozan tablo

Güncelleme Tarihi:

Moral bozan tablo
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 15:19

Gençlerbirliği ve Osmanlıspor, sezon başından bu yana düştükleri girdaptan çıkamıyor. Son hafta maçlarını 1-0’lık skorla yenik kapatan iki takım, puan cetvelinde son iki sırada bulunuyor. Geride kalan sezonun 10. haftası geçildiğinde, Başkent temsilcileri 8 ve 9. basamakta yer alıyordu.

Haberin Devamı

Takımların deplasman maçlarındaki performansları ise mevcut durumun belirleyicisi konumunda. İki ekip, dış sahada oynadıkları 5’er maçta sadece bir kez berabere kalırken, galibiyet çıkaramadı. Başkent’in Süper Ligdeki iki temsilcisi Gençlerbirliği ve Osmanlıspor için kötü başlayan yeni sezon, kabus gibi sürüyor. İki takım son hafta maçlarını 1-0’lık skorla kaybederken, yönetim ve teknik ekipler, puan cetvelinin son iki sırasından kurtulamamanın sıkıntısı içinde. 10 haftalık süreçte; Gençlerbirliği, 2 galibiyet, 2 berberlik ve 6 yenilgi alırken, 8 puan toplayıp, 17. basamakta kendine yer buldu. 12 gol atıp, kalesinde 21 gol gören kırmızı-siyahlılar, eksi 9 averaja sahip. Ligin ikinci sırasındaki Medipol Başakşehir ve üçüncü basamağındaki Beşiktaş’ı yenen Gençlerbirliği, bu başarısını diğer takımlar karşısında gösteremedi.

Haberin Devamı

8 puanın 7’sini iç sahada kazanan kırmızı-siyahlılar, deplasmandan sadece bir puan getirebildi. Akhisar Belediye ile 3-3 berabere kalan Şimşekler, 4 maçını da yitirdi.
Gençlerbirliği, geride kalan sezonun 10. haftası geçildiğinde 11 puanla 9. basamakta yer alıyordu. 2 galibiyet, 5 beraberlik ve 3 yenilgi sonrası artı bir averaj yapan kırmızı-siyahlılar, puan olarak bugünün şartlarından çok iyi olmasa da 8 takımı geride bırakmanın ve en altı gruptan uzak durmanın rahatlığına sahipti.

YENİÇERİLER MAZİYİ ARIYOR

Osmanlıspor ise 10. haftalık süreçte, elde ettiği; 2 galibiyet, bir beraberlik ve 7 yenilgi sonrası, topladığı 7 puanla ligin dibine demir atmış durumda. 13 kez gol sevinci yaşayıp, kalesinde 21 gol gören sarı-morlar, eksi 8 averaja sahip. 7 puanın, 6’sını iç sahadaki galibiyetlerle toplayan Yeniçeriler, deplasmandan tek puanını Kayserispor ile 2-2 berabere kaldığı maçta aldı. Osmanlıspor da dış sahada henüz galibiyet göremedi. 4 maçını da kaybetti.
Osmanlıspor, geride kalan sezonun 10. haftası geçildiğinde; 2 galibiyet, 6 beraberlik ve 2 yenilgi sonrasında topladığı 12 puanla, 8. basamakta kendine yer buldu. O dönem, sıfır averajı olan mor-sarılar, Avrupa kulvarında da adından söz ettiriyordu.

Haberin Devamı

GOLÜ ATAN KAZANDI

Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz, 1-0 kaybettikleri Atiker Konyaspor maçı sonrasında yaptığı değerlendirmede, genel anlamda maçın kısır geçtiğini ifade etti. Buz, ilk devre iki takımın pozisyonları olmasına rağmen devre arasına 0-0 girdiklerini belirtip, şöyle konuştu:
“İkinci yarıda 60. dakikaya kadar Konyaspor bastırıyordu. Ama bir gol pozisyonu çıkmadı. Biz ise final paslarını iyi yapamadık. O yüzden de maçta dengeyi sağlayamadık. Talihsiz bir gol yedik, diye düşünüyorum. Baktığınız zaman hiç olmayacak bir pozisyon. Müsabakayı golü atan kazanacak, diye bir görüntü vardı. Aslında bu maç beraberlik maçıydı, olmadı ve sahadan mağlup ayrıldık.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!