Modernkentli toplu taşımada çok dertli

Güncelleme Tarihi:

Modernkentli toplu taşımada çok dertli
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2023 16:38

*12 bin 250 nüfusa sahip Yenimahalle’nin Batı Sitesi Mahallesi’nde yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı Modernkent bölgesi, ‘toplu taşıma’ mağduru. * Bu bölgedeki vatandaşların kent merkezine gitmek için iki kilometre yol yürüdüklerini belirten muhtar Ali Fidan, ÖHO hattının uzatılmasını istiyor

Haberin Devamı

Hürriyet Ankara’nın her hafta ilçe ilçe, mahalle mahalle gezerek sözü muhtar ve vatandaşlara verdiği ‘Mahallenin Nabzı’ serisinde bu hafta, Yenimahalle’nin Batı Sitesi Mahallesi’ndeydik. Nüfusu 12 bin 250 olan Batı Sitesi Mahallesi’nde en büyük sorunun ‘toplu taşıma’ olduğunu belirten muhtar Ali Fidan, daha önce 2 bin 500 imza toplayarak dilekçe verdiklerini ancak bir sonuca varamadıklarını söyledi. Muhtar Fidan, ‘toplu taşıma’ konusunda yaşanan sorunu ve çözüm önerilerini şöyle anlattı:

Modernkentli toplu taşımada çok dertli

297 NUMARALI ÖHO HATTI UZATILSIN

“Batı Sitesi mahallesi, 12 bin 250 nüfusu, 10 bin 72 seçmen sayısı ile her geçen gün gelişen bir mahalle. Batı Sitesi Mahallesi’nin en büyük sorunlarından biri ulaşım. Mahallemizin, İstanbul Yolu tarafında kalan ve mahalleli tarafından ‘Modernkent’ diye anılan yaklaşık 5 bin kişinin yaşadığı bölgeden sadece EGO’nun metro ringleri ile Keçiören dolmuşu geçiyor, özel halk otobüsü ise geçmiyor. Mahalle sakinleri, kentin merkezi yerlerine gitmek için Modernkent bölgesinden iki kilometre yol yürümek veya iki kere toplu taşıma aracı kullanmak durumunda kalıyor. Talebimiz, Cengiz Aytmatov Caddesi’nden geçen 297 hat numaralı özel halk otobüsü güzergâhının iki kilometre daha uzatılarak Modernkent bölgesine de girmesi. 297 hat numaralı özel halk otobüsünün Haydarcan Kılıçdoğan Caddesi ve Batı Bulvarı’ndan geçeceği yeni bir güzergâh oluşturulabilir. Böylece, insanların mağduriyeti de ortadan kaldırılmış olur.

Haberin Devamı

Modernkentli toplu taşımada çok dertli

DİLEKÇE VERDİK, UKOME’DEN ONAY ÇIKMADI

Kış geldi... Bu bölgede çok sayıda öğrenci, sanayiden gelen çalışan bulunuyor. Bunun için geçtiğimiz yıllarda mahalleli olarak 2 bin 500 imza içeren bir dilekçe de verdik ve bu dilekçelerimizi sayısız kez güncelledik fakat ‘uygun olmadığı’ gerekçesiyle UKOME’den onay çıkmadı. Bu talebimizin ileriye dönük düşünülmesi gerek, çünkü Modernkent tarafına yeni konutlar inşa ediliyor. Bu bölgede, seneye bitmek üzere olan iki binin üzerinde konut var. Dolayısıyla bölgenin nüfusu ikiye katlayacak. Sorunumuzun bir an evvel çözüme kavuşmasını istiyoruz. Muhtarlığa geldiğimden beri bu talebimizi yineliyorum. Gerekirse tekrardan imza toplayıp belediyeden randevu talep edeceğiz.

Haberin Devamı

Modernkentli toplu taşımada çok dertli

İKİ KİLOMETRE YOL YÜRÜMEK DURUMUNDAYIZ

Batı Sitesi Mahallesi’nde (Modernkent) ikamet eden Begüm Nur Karagöz de 297 hat numaralı özel halk otobüsünün güzergâhının güncellenmesi gerektiğini söyleyerek, “Ankara’nın merkezi olan yerlerine gidebilmek için ya iki otobüs ya da metro-otobüs yapmak durumundayız. Talebimiz 297 numaralı özel halk otobüsünün Haydarcan Kılıçdoğan Caddesi ve Batı Bulvarı’ndan geçmesi. Geçmediği için yaklaşık iki kilometre yol yürümek durumunda kalıyoruz” dedi. Bir diğer mahalle sakini Bülent Gencer ise, “Modernkent’ten sadece belediye otobüsleri ile Keçiören dolmuşu geçiyor, özel halk otobüsümüz yok. Acilen ulaşım sorunumuza bir çözüm gerek” çağrısında bulundu.

Haberin Devamı

MAHALLENİN ÇÖZÜM BEKLEYEN DİĞER SORUNLARI

Muhtar Ali Fidan, mahallenin çözüm bekleyen diğer sorunlarını ise şöyle sıraladı:
* Mahallemizde, madde kullanımının zararları hakkında hep bir farkındalık çalışması içerisinde olduk. Özellikle parklarımıza bununla ilgili bilgilendirici yazılar astık. Son zamanlarda mahalleli, gece saatlerinde parklarda taşkınlık çıkaranların, yasaklı madde kullananların baş gösterdiğini söylüyor. Emniyet bu konuda oldukça hassas ve son derece titiz bir çalışma yürütüyor fakat şöyle bir durum oluşuyor: Bir parkımız için gelen sikâyet sonrasında, o parkımızda bir daha bu tip ve benzeri olaylar yaşanmıyor ama bu sefer başka bir parkımızdan şikâyet geliyor. Yani bir yerde sonlanıyor başka bir yerde baş gösteriyor. Öte yandan mahalleli, geceleri araç içerisinde son ses müzik dinleyenlerden duyduğu rahatsızlığı da dile getiriyor. Bu anlamda vatandaşlarımızı da daha sağduyulu olmaya davet ediyorum.

Haberin Devamı

Modernkentli toplu taşımada çok dertli

* Mahallemizde bizimle beraber üç mahallenin de (Kent Koop, Ergazi, Yeni Batı Sitesi) ortak noktası olan Cengiz Aytmatov Caddesi ve 1820. Cadde’nin kesişimindeki göbekte çok sık kaza meydana geliyor. Araçlar oldukça süratli geliyor, trafik kurallarına uymayan çok sayıda kişi oluyor. Talebimiz bu noktaya bir MOBESE’nin konulması.

* Mahallemiz ne yazık ki sokağa terk edilmiş evcil kedi ve köpeklerle dolu. Hayvanları bir heves uğruna alıp, hevesiniz geçince sokağa terk etmek kadar bencilce bir düşünce tarzı yok. Dolayısıyla bu durum, köpek popülasyonunda da bir atış yaşanmasına ve hayvanlar arasında gruplaşmaya, kavgalara sebep oluyor. Bu konuya ilişkin çözüm önerileri üretmeliyiz fakat bu noktada çözüm kesinlikle hayvanları barınaklara bırakmak olmamalı. ‘Başıboş sokak hayvanlarıyla mücadele’ lafına da pek katılmıyorum çünkü bu bir mücadele olmamalı, konuya öyle yaklaşılmamalı aksine nasıl bir iyileştirilme yapılabilir ona bakılmalı. Aynı Avrupa’daki gibi can dostlarımız için daha geniş, daha ferah ve hijyenik rehabilitasyon merkezleri yapılabilir. Bu noktada sadece belediyenin de çalışması yetmez, devletin bütün kurumlarıyla birlikte ortak bir çalışma yürütülmesi gerekir.

Haberin Devamı

Modernkentli toplu taşımada çok dertli

Modernkentli toplu taşımada çok dertli

* 2333. Cadde’de iki yıl önce sökülen aydınlatma direğimiz hâlâ yapılmayı bekliyor. İki büyük sitenin bulunduğu bir alan olması dolayısıyla o bölgenin bir kısmı karanlıkta kalıyor. Aileler, okul çıkışı çocuklarını beklerken karanlıktan ötürü tedirgin olduğunu söylüyor. İvedilikle kaldırılan bu aydınlatma lambasının yeniden takılması gerekiyor.

BAKMADAN GEÇME!