Modern Pentatlon Federasyonu Başkanvekili Yoldar: Türk sporunun başarısı için elimden geleni yapacağım

Güncelleme Tarihi:

Modern Pentatlon Federasyonu Başkanvekili Yoldar: Türk sporunun başarısı için elimden geleni yapacağım
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 2017 11:39

Modern Pentatlon Federasyonu Başkanvekili Yoldar: Türk sporunun başarısı için elimden geleni yapacağım

Haberin Devamı

İlke Özyüksel: "Bakanlığımız ve Federasyonumuzun desteği beni motive ediyor’’
 
İpek Akşin: "En büyük hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatları"
 
Ercan ATA / ANKARA, (DHA)

Modern Pentatlon Federasyon Başkan Vekili Yıldıray Yoldar, Polonya’da yapılan Dünya Kupası 4. ayak yarışlarında bronz madalya kazanan İlke Özyüksel ve finalde yarışan İpek Akşin’i göstermiş oldukları başarıdan dolayı Türk sporu adına teşekkür etti.
Yoldar, modern pentatlon branşının daha iyi seviyelere taşınması, ilerlemesi ve sporcuların başarısı için elinden geleni yapacağını belirterek, şunları söyledi:
"Görevde olduğumuz süre içinde her zaman sporcularımızın daha iyi şartlarda mücadele etmeleri için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Spor Bakanlığımızın destekleri ile inanıyorum ki sporcularımız Tokyo Olimpiyatlarında ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek. Şu anda İpek ve İlke, tüm yarışmalarda finalde yarışıyor. 2019 yılında başlayacak kota müsabakalarında da aynı başarıları göstererek, Tokyo kotası alacaklardır. Her konuda sporcularımızın yanındayız."
Polonya’da yapılan Dünya Kupası 4. ayak yarışlarında bronz madalya kazanarak kürsüde yer alan milli sporcu İlke Özyüksel, "Bakanlığımızın ve Federasyonumuzun desteği sayesinde emin adımlarla ilerliyorum. İyi bir planlama ve çalışmayla inandığımız noktaya geldik ve bu başarıları devam ettirerek daha iyi yerlerde olacağıma inanıyorum. Bütün azimle çalışmalarıma ve antrenmanlarıma aralıksız devam ediyorum. Hedefim 2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılmak ve madalya kazanmak" ifadesini kullandı.
Milli sporcu İpek Akşin, katıldığı Dünya Kupası yarışıyla ilgili değerlendirme yaparak, şöyle konuştu:
"Finalde yarıştığım için çok mutluyum. Bundan bir önceki yarışta bir şanssızlık nedeniyle finale kalamamıştım. Bu yarışta eskrim branşında yüzde 70’den fazla tuş aldım. Ben bu yüzdeye ulaştığım için çok mutluyum. Aldığım en yüksek eskrim puanı. Bu bana hedeflediğim Gençler Avrupa Şampiyonası için umut verdi, çünkü madalya hedefliyorum. Aldığım dereceden çok memnunum. Gençlerde beni çok iyi yerlere getireceğini düşünüyorum. Bu yarışta çok iyi puan aldıktan sonra kendimi psikolojik olarak bir sonraki yarışlara nasıl hazırlanmamı ve beni etkilememesi gerektiğini görmüş oldum."
Hedefleri doğrultusunda ilerlediği belirten Akşin, "Öncelikle bu yılda gerçekleşecek olan Gençler Şampiyonasında madalya almak istiyorum. Son senemde ise iki yarışta da hem Avrupa'da, hem Dünya’da madalya almak ve Gençler eskrim rekorunu kırmak istiyorum. Yapabileceğimi gördüm. Bunlardan sonra en büyük hedefim olimpiyat" dedi.
 
(FOTOĞRAF)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!