Model uçaklar Bağlum’da yarıştı

Güncelleme Tarihi:

Model uçaklar Bağlum’da yarıştı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2012 16:11

Havacılığa meraklı model uçak tutkunları, Keçiören’de düzenlenen “Ata Model Uçak Yarışması”nda buluştu.

Haberin Devamı

Keçiören Belediyesi’nin destek verdiği ve Türk Hava Kurumu (THK) Keçiören Şubesi Başkanlığı’nın organize ettiği yarışma, Bağlum Model Uçak Eğitim Merkezi Pisti’nde yapıldı. Yarışmaya, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, THK Havacılık Eğitim Başkanı Vedat Seyman, THK Keçiören Şube Başkanı Erdal Açarlar, Belediye Başkan Yardımcıları, THK Ankara şubelerinin başkanları ve model uçak eğitimi alan öğrenciler katıldı.

Kendi uçaklarıyla yarıştılar

Yarışmaya Keçiören Belediyesi Eğitime Destek Merkezi (KEDEM) şubelerinde eğitim gören öğrenciler, kendi yaptıkları model uçaklarıyla takımlar halinde katıldı. Yarışma öncesi THK adına konuşma yapan Seyman ve Açarlar yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgiler verdi. Ak ise yaptığı konuşmada, çocuklara yönelik yapılan bu tür eğitim ve yarışmaların havacılık eğiliminin oluşmasında etkili olduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

Hobi park yapılacak

Bağlum’daki Model Uçak Pisti’nin yanına hobi parkı yapacaklarını vurgulayan Ak, şunları söyledi:
“Uzay ve havacılıkla ilgili eğilimler bu tür yarışmalarla başlıyor. Burada geleceğin havacılarının, önemli insanlarının yetiştiğini görüyoruz. Bu bölgede hobi parkı yapacağız. Model araç ve gemi yüzdürebilecek bir hobi alanı olacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!