Mısır’ın Milli Günü kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Mısır’ın Milli Günü kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2009 00:00

Mısır’ın milli günü, büyükelçilik bahçesinde verilen görkemli bir resepsiyonla kutlandı. Resepsiyona 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in yanı sıra çok sayıda yabancı misyon temsilcisi ve seçkin davetliler katıldı.

RESEPSİYONA Mısır Büyükelçisi Alaa Al Hadidi ve eşi Randa Hadidi ev sahipliği yaptı. Elçiliğin bahçesinde gerçekleşen resepsiyona 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Anayasa Mahkemesi Başkanı Osman Paksüt ve eşi Ferda Paksüt, TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, AKP Mersin Milletvekili Kürşat Tüzmen’in yanı sıra, Almanya, Fransa, Brezilya, Belçika, İsrail, Filistin gibi pek çok ülkenin büyükelçisi katıldı.
Gecede Mısır Bayrağı şeklindeki ülke pastasını Büyükelçi Hadidi ile birlikte Süleyman Demirel ve Kürşat Tüzmen kesti.

Elçilik bahçesinde yapıldı

PASTA kesilmeden önce gazetecilerin sorularını yanıtlayan Demirel, Demokrat Parti ve ANAVATAN arasında yürütülen “Bütünleşme” görüşmeleriyle ilgili olarak, siyasi partilerin gelecek seçimlere kadar toparlanması gerektiğini belirtti. Demirel, “Bu istikamette atılmış bir adım, başarılı olmasını diliyorum” diye konuştu. Oldukça güzel bir akşamda gerçekleşen resepsiyon için elçiliğin bahçesi özenle hazırlanmıştı. Mısır mutfağından yemekler açık büfede servis edildi. Konuklar birbirinden leziz yemekleri tadabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!