Minibüsçülerin ‘Nebahat Abla’sı

Güncelleme Tarihi:

Minibüsçülerin ‘Nebahat Abla’sı
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 2021 16:54

Çubuk’ta dolmuş şoförlüğü yapan 42 yaşındaki Satı Karaboğa, minibüsçülerin ‘Nebahat Abla’sı oldu. Karaboğa, dolmuş kullanırken, ‘Helal olsun. Kimsenin yapamadığı işi yapıyorsun’ gibi olumlu tepkiler aldığını söyledi.

Haberin Devamı

Çubuk’ta altı aydır dolmuş şoförlüğü yapan 42 yaşındaki Satı Karaboğa, çocuk yaşta başlayan araba sevdasını mesleğe dönüştürdüğünü söyledi. Bir çocuk annesi Karaboğa, hem çocuğunun eğitimiyle ilgileniyor hem de açıktan ikinci üniversitesini okuyor. Dolmuşta çalışırken özellikle ilçedeki kadınlar tarafından takdir edildiğini anlatan Karaboğa, en iyi yaptığı işin şoförlük olduğunu belirtti ve şunları söyledi: "Anadolu Üniversitesi’nin 2 yıllık halkla ilişkiler bölümünü bitirdim, şimdi de 4 yıllık kamu yönetimi bölümünü okuyorum. Güvenlik sertifikası başta olmak üzere birçok meslek alanında sertifikam da var ama uzun zaman işsiz kaldım. Ne yapabilirim diye düşünürken, aklıma dolmuş şoförlüğü geldi. Şoförlüğü de çocuk yaştan bu tarafa çok seviyorum. Bir gün tesadüfen Çubuk Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Bekir Taşlı'nın dolmuşuna bindim. Tanıştıktan sonra ‘Siz kadın şoför çalıştırmaz mısınız’ diye sordum, 'Durağa gel de konuşalım' dedi. Durağa gittim ve konuşmamızdan bir ay sonra da beni çalışmak için davet etti.

Minibüsçülerin ‘Nebahat Abla’sı


YENİ BİR YÜZ GELDİ

Haberin Devamı

Dolmuş kullanırken, ‘Abla helal olsun. Kimsenin yapamadığı işi yapıyorsun' gibi olumlu tepkiler alıyorum. Bu güzel iltifatlar hoşuma gidiyor. Para uzatırken 'Beyefendi' diye hitap ediyorlar. Sonradan beni görünce 'Şoförümüz kadınmış, ne güzel Çubuk’a yeni bir yüz geldi' diyenler oluyor. Her gün sabahın erken saatlerinde durağa giderek mesaiye başlıyorum. Akşam saatlerine kadar direksiyon başındayım. Genelde bana ‘bacı’ diye hitap ediyorlar, ‘yenge’ ve ‘şoför Satı’ diyenler de oluyor. Beni en çok yoran, araç arızası ve bakımlar nedeniyle sanayide geçen süre.”

Minibüsçülerin ‘Nebahat Abla’sı


BİZE ÇOK ŞEY KATTI

Karaboğa kendilerine müracaat ettiğinde önce tereddüt ettiklerini, diğer dolmuşçularla görüştükten sonra ortak kararla kabul ettiklerini söyleyen Çubuk Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Bekir Taşlı, Karaboğa'nın minibüsçülerin ‘Şoför Nebahat’ ablası olduğunu belirtti ve “Kadın müşterilerinden çok olumlu dönüşler alıyoruz” dedi. Minibüsçülerden Bekir Yazıcı, bir kadın şoförle çalışmanın kendilerine çok şey kattığına işaret ederken, Fedai Mülayim de "Satı ablamız bir ekmek davası için çalışıyor. Biz kendisinden çok memnunuz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!