Mimar Sinan sinyalizasyon bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Mimar Sinan sinyalizasyon bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2022 14:07

Kentini yaşayan gazete Hürriyet Ankara’da, söz muhtarlarda...‘MAHALLENİN NABZI’ yazı dizimizde muhtarlar, mahalleleriyle ilgili ‘öneri, talep ve şikâyetleri’ aktarıyor. Bu haftaki durağımız Pursaklar-Mimar Sinan Mahallesi...

Haberin Devamı

Pursaklar Mimar Sinan Mahallesi muhtarı Ahmet Çağlar, Çağatay, Muradiye ve Antik Caddesi’nin kesişimindeki kavşakta sinyalizasyon ve aydınlatma bulunmadığına dikkat çekti ve “Araçlar çok hızlı geliyor, hemen yakınında bir okul var. Kavşağa acilen sinyalizasyon ve aydınlatma direği konulmalı” dedi. Muhtar Çağlar, mahalleye dair sorun ve taleplerini ise şöyle sıraladı.

Mimar Sinan sinyalizasyon bekliyor

CAN GÜVENLİĞİNİ TEHLİKEYE ATMAYALIM

“Mahallemizde Çağatay, Muradiye ve Antik Caddesi’nin kesiştiği Bağlum yolunda araçlar oldukça hızlı gelmekte ve kazalar yaşanmakta. Bu iki caddenin kesiştiği noktada sinyalizasyon ve sokak lambası bulunmuyor. Kavşak, okul bölgesine oldukça yakın ve sinyalizasyon olmadığı için her an istenmeyen bir kaza yaşanabilir. Can güvenliğimizi tehlikeye atmayalım, özellikle çocuklarımızın. Acilen hem sinyalizasyon hem de aydınlatma direklerinin konulması gerekiyor.”

Haberin Devamı

Mimar Sinan sinyalizasyon bekliyor

KIŞIN ELEKTRİK KESİNTİSİ ZORLUYOR

“26 bine yakın nüfusumuz var ve mahalle genelinde çok sık elektrik kesintisi yaşanıyor. Haftada en az 2-3 kere elektrikler kesiliyor, bazen sabah 10 gibi kesinti başlıyor akşama kadar gelmiyor, yani durum hep tekrarlıyor. Gerekçe olarak genel bakım çalışmasının yapıldığı söyleniyor ama bunun kışın olması hepimizi olumsuz yönde etkiliyor. Çünkü soğuklar başladı, elektrikler kesilince insanlar ısınamıyor da. Gerekli çalışmalar yaz mevsiminde yapılmış olsaydı biraz tolere edilebilirdi fakat kışın ciddi anlamda zor oluyor.”

Mimar Sinan sinyalizasyon bekliyor

ASFALT GELDİ KALDIRIM BEKLENİYOR

“Kafile Caddesi’ne asfalt talebimiz vardı Ankara Büyükşehir Belediyesi geçen yıl mahallemizde gerekli çalışmaları tamamladı. Ancak asfalt atıldıktan sonra kaldırım yapılmadı. 1 yıla yakın zaman geçti. Sitelerin bulunduğu bir cadde, yaşlılar, engelliler, hamileler ve bebek arabası bulunanlar kaldırım bulunmadığı için yolun kenarından gidiyor. Oldukça tehlikeli. Caddeye bir an evvel kaldırım yapılması şart, kaldırım talebimizi yineliyoruz. Ayrıca, Sağlam Sokak, Atika ve Funda Caddesi’nde aydınlatma direkleri bulunmuyor. Program dahiline alındığı söyleniyor ama bir an evvel yapılmalı.”

Haberin Devamı

Mimar Sinan sinyalizasyon bekliyor

BAŞIBOŞ KÖPEKLER KORKUTUYOR

“Mahallemizde sokak hayvanlarının sayısı giderek artıyor. Onlarla birlikte yaşamak elbette ki çok güzel ama sayı olarak artış gösterdikleri anda haliyle bir tedirginlik yaşanıyor. Geçtiğimiz yıllarda mahallemizde Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi olan 12 yaşındaki Enes Koca okul dönüşü Altın Caddesi üzerinde 10’a yakın başıboş sokak köpeklerinin saldırısına uğramıştı. Daha hâlâ tedavilerinin devam ettiğini biliyorum. Mahallemizde bu tarz olayların yaşanması tedirgin edici. Özellikle okula giden çocuklarımız için. Buna yönelik önlemler alınmalı. En azından kısırlaştırma seferberliği yapılabilir. Veya şöyle bir önerim var, Pursaklar, Altındağ, Keçiören, Akyurt, Çubuk, Kalecik tüm belediyeler bir araya gelerek ortak bir alana büyük bir barınak yapılabilir. Buna gerçekten ihtiyacımız var.”

Haberin Devamı

DOLMUŞ SAYISI ARTTIRILMALI

“Mimar Sinan Mahallesi’nde çok fazla ulaşım sorunu yaşamıyoruz fakat bazı iyileştirmelerin yapılabileceğini düşünüyorum. Örneğin dolmuş sayımız yetersiz. Şu anda mahalleye gelen 4 dolmuşumuz var bu sayı 6-7’ye çıkarılabilir. Özel halk otobüsü talebimiz de olmuştu. Mahalle sakinlerimiz için iyi bir alternatif olacağını düşünüyorum. Mahallemizde park sayısı 10-12 tane, fakat alanları küçük. Mahalle konağımız var fakat parkların alanları küçük olduğundan dolayı yeni bir mahalle konağı Mimar Sinan Mahallesi’ne kazandırılabilir. Özellikle Danyıldız bölgesine yapılabilir.”

Mimar Sinan sinyalizasyon bekliyor

Haberin Devamı

OKUL ÖNÜNE KAPALI DURAK TALEBİ

Mahallede üstü açık duraklara da dikkat çeken muhtar Çağlar, “Kazım Orbay Sokak’ta Cahit Zarifoğlu İmam Hatip Ortaokulu var ve okulun tam önünde bulunan durakların üstü açık. Çocuklarımız kışın otobüsü beklerken ıslanıyorlar, üşüyorlar. Buraya bir kapalı durak talebimiz var. Aynı şekilde Gazel Caddesi üzerinde bulunan iki okulumuzun önündeki durakların da kapalı hale getirilmesini talep ediyoruz” çağrısında bulundu.

Mimar Sinan sinyalizasyon bekliyor

BASTONUMA TAKILIYOR YÜRÜYEMİYORUM

Kafile Caddesi’nde kaldırım olmaması nedeniyle büyük sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken mahalle sakini Yunus Çınarbaş (75) ise “Belli bir yaşın üzerindeyim genellikle alışveriş yapmak için çıkıyorum fakat bastonumla giderken kaldırım olmadığı için yoldaki taşlar ayağıma takılıyor, rahat yürüyemiyorum. Ayrıca kaldırım olmadığından gelen geçen çöpünü buraya atıyor. Dolayısıyla kötü bir görüntü de oluşuyor. Acilen kaldırımın yapılması gerekiyor” dedi.

Haberin Devamı

Mimar Sinan sinyalizasyon bekliyor

Yaklaşık 15 yıldır Mimar Sinan Mahallesi’nde oturan Cennet Sünger de mahalle genelinde yaşanan sık elektrik kesintilerinden şikâyetçi.

BAKMADAN GEÇME!