Milyon dolarlık İskitler Projesi bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Milyon dolarlık İskitler Projesi bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2013 00:00

İskitler çevresinde 2003 yılında ilk kazması vurulan ancak sonraki 10 yıl boyunca ilerlemesi yavaşlayan milyon dolarlık MİA İskitler Projesi çevre esnafının tepkisini çekiyor.

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanması planlanan MİA İskitler Projesi için boşaltılan alanlar, çevre esnafını tedirgin ediyor. 2003 yılında bazı işyerlerinin boşaltıldığını bazılarının ise mahkemelik olduğu için kaldığını dile getiren vatandaşlar, “Projenin adı var kendi yok. Dükkanların yarısı yıkık, diğer yarısı yıkılmak üzere. Ya bu iş bitsin ya da çevre düzenlemesi yapılarak burada hayat normale döndürülsün” diyerek tepki gösterdi.

ÖNCE BİZ HEYECANLANDIK

İskitler ve Ulus’a yakın yerlerde çok büyük bir alanın metruk binalar ile atıkla kaplı olduğunu belirten vatandaşlar şöyle konuştu: “Proje açıklandığı zaman önce biz heyecanlandık. Yapılacak modern binalarla hem kendi yerlerimiz hem de çevre değerlenecek diye düşündük. İnsanlarda dükkanlarımıza gelince ferah ferah istediği hizmeti alabilecekti.

Haberin Devamı

BİRBİRLERİNİ SUÇLADILAR

Aradan aylar hatta yıllar geçtikten sonra heyecanımız gün geçtikçe azaldı. Projenin uygulayıcıları ile mal sahipleri arasında sürekli olarak problemler çıktı. Yetkililer dükkan sahiplerini, dükkan sahipleri yetkilileri suçladı. Mahkemeler açıldıkça MİA ile ilgili süreç yavaşladı.

GÜVENLİĞİMİZ KALMADI

Bu mahkemelik süreç projeye komşu semtleri ve esnafı oldukça yakından ilgilendiriyor. Örneğin İskitler ve yarım asırlık YIBA çarşısı karşısında bulunan alanlar alkol bağımlılarının merkezi oldu. Tiner kullanan gencecik çocuklar buraya mesken tuttu. Bırakın çevre güvenliğini can güvenliği bile kalmadı.

BİZİ BİLGİLENDİRSİNLER

Bizim çevre esnafı olarak acil bir şekilde net bilgiye ihtiyacımız var. Duyduğumuz laf kalabalalıklarına artık inanmak istemiyoruz. 10 yıl neler yapıldı, projenin geleceği nereye gidiyor bilmek bizim hakkımız. Boş arazilerin arasında işyermize giderken güven içinde hareket etmek istiyoruz.”

YEREL HABER SORUN ÇÖZER

Ankara Hürriyet’in, “YIBA Çarşısı esnafı mağdur” başlığıyla manşetten verdiği, işyerlerinin karşısında metruk bina bulunan esnafın çilesini Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bitirdi. Dükkan sahibi Abdullah Coşkun, seslerinin duyulduğu için çok mutlu olduklarını belirterek, “Artık bu molozlar ve diğer problemler kalkından YIBA esnafı daha mutlu olacak” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!