Milli takıma marş Başkent’ten

Güncelleme Tarihi:

Milli takıma marş Başkent’ten
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2012 00:00

Ankaralı müzisyen Ahmet Kavuncu’nun ‘Şimdi tek yürek Türkiye’ isimli bestesi, futbol maçlarında tribünlerden yükseliyor.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı’nın, 2014 Dünya Kupası yolunda, gurup eleme maçlarında statta yükselen marşında Ankaralı besteci Ahmet Kavuncu’nun imzası bulunuyor. ‘Şimdi tek yürek Türkiye’ isimli marşın bestecisi ve yorumcusu Kavuncu, aynı zamanda 19 Mayıs Stadı’nda oynanan Gençlerbirliği maçlarında çalınan “Bir tanesin bu alemde’ marşının da sahibi.
Milli takım için titiz bir çalışma sonucu özel olarak bestelenen marşın, ilk kez 15 Ağustos’ta Lig TV’de yayınlandığını ve büyük ilgiyle karşılandığını belirten Kavuncu, şunları söyledi:
“Tamamen milli duygularla yola çıktığım bir proje oldu. Türk futbolu olarak her şeyiyle yeni bir döneme girmiştik. İçinde bulunduğumuz bu dönemde federasyon yönetimimiz, Milli Takım teknik direktörümüz ile milli takım oyuncularımızın büyük bölümü yeniydi. Bu yenilikler döneminde, Dünya kupası yolculuğunda; sözüyle, müziğiyle milli takıma özel, yeni bir marş olması gerektiğini düşünerek böyle bir çalışmayı gerçekleştirdim. Şarkımızı Ankara’da, dalında çok başarılı müzisyen arkadaşlarla birlikte titiz bir çalışmayla hayata geçirdik. Şimdi Tek Yürek Türkiye’yi hazırlarken, tanıdığımız tanımadığımız birçok kişiye dinlettik. Sözleri ve vurgusu çok beğenildi. Ritmik ve melodik anlamda da milli takım taraftarları için coşku yaratacak bir şarkı oldu. 12 Eylül’de oynanan Türkiye-Estonya maçında, Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı’nda milli Takım taraftarlarıyla marşı buluşturduk. Orada da coşku çok güzeldi.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!