Milli Güreşçi Yenimahalle’de Ölümsüzleşti

Güncelleme Tarihi:

Milli Güreşçi Yenimahalle’de Ölümsüzleşti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2015 11:34

ÜLKEYE EMEK VEREN BİRBİRİNDEN DEĞERLİ İSİMLERİ PARK, KÜLTÜR MERKEZİ VE SPOR KOMPLEKSLERİNDE ÖLÜMSÜZLEŞTİREN YENİMAHALLE BELEDİYESİ, DÜNYA AVRUPA VE OLİMPİYAT ŞAMPİYONU ESKİ GÜREŞÇİ AHMET AYIK'IN ADINI YENİMAHALLE'DE BİR PARKA VERDİ.

Ülkeye emek veren birbirinden değerli isimleri park, kültür merkezi ve spor komplekslerinde ölümsüzleştiren Yenimahalle Belediyesi, Dünya Avrupa ve Olimpiyat Şampiyonu eski güreşçi Ahmet Ayık’ın adını Yenimahalle’de bir parka verdi.
Halka mal olmuş birçok yazar, şair, sporcu ve şehitlerin isimlerini ilçe sınırları içinde yaşatan Yenimahalle Belediyesi, son olarak Yenimahalle’ye büyük katkı veren değerli iş adamlarından, Türkiye’nin serbest stilde en başarılı güreşçilerinden olan Ahmet Ayık’ı 25 Mart Mahallesi’nde ölümsüzleştirdi.
HİZMETE VEFA ÖRNEĞİ
Göreve geldiği günden bu yana ülke için çivi çakan herkese destek olduklarını hatırlatan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Hem ülkesine, hem de Yenimahalle’ye yıllardır hizmet eden, Türk bayrağını dünyada dalgalandıran Ayık’a bir vefa borcumuz vardı. İlçemizde adını verdiğimiz tüm değerlerimiz gibi Ahmet Ayık adının da gelecek kuşaklara aktarılmasından onur duyuyorum" dedi.
MEDYEDEV’İ YENEN TÜRK
Ayık, 1961’de Serbest Güreş Milli Takımı’nda yerini aldı. 1962’de Adriyatik Kupası, 2.’liği, 1963 Akdeniz, 1964 Balkan Şampiyonu oldu. 1965’de o yılların en meşhur güreşçisi Rus Medved’i yenerek Dünya Şampiyonu oldu. 1967 Avrupa, 1967 Dünya, 1968 Olimpiyat oyunlarında 97 kiloda şampiyonluklar kazandı. Otoritelerce dünyanın en iyi güreşçilerinden bir olarak kabul edilen Ayık, 1970’de Avrupa Şampiyonu oldu. Toplam 7 şampiyonluğu Türk milletine hediye etti.
Güreş Federasyonu Başkanlığı da yapan Ahmet Ayık, halen ata sporuna hizmet ediyor. 25 Mart Mahallesi’nde 24 bin metrekare alan üzerinde, 350 metre koşu yolu, 280 metrekare çocuk oyun ve 130 metrekare fitness alanı ile Demetevler sakinlerinin uğrak noktası olan park, yeni adıyla hizmet vermeye devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!