Mikrop yuvasında rezalet köfte

Güncelleme Tarihi:

Mikrop yuvasında rezalet köfte
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2022 17:33

Demetevler’de bulunan bir imalathaneye baskın yapan Yenimahalle Belediyesi ekipleri, gördükleri manzara karşısında şok oldu. Küflü ürünleri kirli tezgâhlarda köftelik kıymaya dönüştüren ruhsatsız işletme mühürlendi.

Haberin Devamı

Yenimahalle Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, köfte imalatı yapan merdiven altı dükkâna denetim yaptı. Büyükbaş hayvan ve tavuk sakatatı karıştırılarak kötü şartlarda imal edilen yaklaşık 200 kilo kıyma ve paketlenmiş 100 paket köfte bulundu. Küflü ürünlerden kirli tezgâhlarda ürün hazırlayan imalathanenin ruhsatsız olduğunu tespit eden ekipler, gördükleri manzaraya da şaşırdı. Baskının ardından insan sağlığını tehlikeye atacak tüm ürünler imha edildi.

Mikrop yuvasında rezalet köfte

RESTORANLARA SATACAKLARDI

Piyasaya sürülmeden ele geçirilen köftelerin seyyar satıcılar başta olmak üzere bazı restoran ve işletmeler için hazırlandığı öğrenildi. Denetimi yapan yetkililer, “Vatandaşın sağlığı için özellikle gıda üretimi konusuna büyük özen gösteriyoruz. Gerekli kurallara uymayan ve halk sağlığı ile oynayan işletmelere affımız yok. Ekiplerimiz yapılan incelemeler sonrasında tutanak tutarak bu imalathaneyi mühürledi. Yenimahalle’de halkın sağlığı ile oynayan ve temizlik kurallarına uymayan işletmelerin faaliyetine müsaade etmeyeceğiz” dedi.

BAKMADAN GEÇME!