Midibüs sayısı 51’e yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Midibüs sayısı 51’e yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2021 16:59

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), daha önce 19 tanesini teslim aldığı 8.3 metrelik ve 58 yolcu kapasiteli midibüslerin sayısını 51’e yükseltti.

Haberin Devamı

2021 model dizel midibüslerin metro ring hatları ile dar sokak ve caddelerin bulunduğu bölgelerde hizmet vereceğini kaydeden ABB Başkanı Mansur Yavaş, “Daha önceden şehir içindeki bazı yollarda büyük otobüslerle hizmet vermenin güçlükleri vardı. Şimdi hem ring seferi yaparken hem de yolcu taşınırken daha rahat çalışılacak” dedi. Midibüslerin alçak zemin olması ve engelli rampasının bulunduğunu aktaran Yavaş, “Ayrıca bir konfor Ankaralı açısından. Hava kirliliği açısından en az kirleten otobüsler. Bundan sonra elektrikli otobüsleri de göreceğiz Ankara’da” diye konuştu.

Midibüs sayısı 51’e yükseldi


UZUN OTOBÜSLERİN İLK TESLİMATI KASIM AYINDA

EGO Genel Müdürlüğü yeni otobüs alım süreci kapsamında ihalesi ve sözleşme aşaması tamamlanan doğalgazlı körüklü/solo otobüsler ile dizel körüklü otobüsleri ise kasım ayından itibaren teslim almaya başlayacak. Kasım ayında Mercedes marka 33 adet körüklü ve 21 adet solo doğalgazlı ile Otokar marka 28 adet körüklü dizel olmak üzere 82 araç filoya dahil edilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!