Mezat çetesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

Mezat çetesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 04, 2011 00:00

İcralık araçların ihalelerinde usülsüzlük yaptığı iddia edilen 23 kişilik çete, operasyonla çökertildi. Çetenin araçların parçalarını sökerek düşük fiyata satılmalarını sağladığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

KAÇAKÇILIK ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Mali Suçlar Büro Amirliği ekiplerinin Ankara Adliyesi Mezat Salonu’nda faaliyet gösterdiğini belirlediği 23 kişilik ihale çetesi çökertildi. Şebekenin satışa sunulan icralık araçların sahiplerini buldukları ve araçların önemli parçalarını sökerek ihaleye düşük fiyatla girmesini sağladıkları belirlendi. Araç sahiplerine de belli bir miktar para vererek araçların değerini düşüren çetenin bu araçları çok düşük fiyatlara alarak haksız kazanç edindikleri tespit edildi.

23 şüpheli yargılanacak

Gerçekleştirilen operasyonun ardından çetein elebaşı olduğu bildirilen Fatih Y. ve Didem K.’nın da aralarında bulunduğu 23 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda 1 adet ruhsatsız tabanca, 33 mermi, 1 adet dizüstü bilgisayar, çok sayıda Mezat Salonu’ndan alınmış araç tescil belgesi, sökülmüş araç parçaları, çok sayıda senet ve ihaleye girmek üzere hazırlanmış vekaletname ve belgeler ele geçirildi. Polis sorgusu tamamlanan 23 zanlı, “örgüt kurmak, nitelikli dolandırıcılık yapmak, 6136 sayılı Kanuna muhalefet’ suçlarından haklarında düzenlenen evrakla adliyeye sevk edildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!