Mezarlığı lağım bastı

Güncelleme Tarihi:

Mezarlığı lağım bastı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2015 01:37

Lüks yapıların yükseldiği Oran’daki Dikmen Köyü Mezarlığı, TBMM Lojmanları’nın da bulunduğu bölgedeki konutların lağım suyu altında kaldı. Yakınlarının kabrini ziyarete giden vatandaşlar, “Çare bulunmazsa mezarlık lağımın altında kalacak” dedi.

Haberin Devamı

Ankara’nın gözde semtlerinden Oran’da bulunan ve yıllardır defin yapmanın yasak olduğu Dikmen Köyü Mezarlığı, çevresindeki lüks konutlardan geldiği tahmin edilen lağım sularının altında kaldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlık döneminde bir süre oturduğu Akasya Sitesi ile TBMM Lojmanları’nın alt kısmında kalan mezarlığın yanındaki rögar, mahallelinin iddiasına göre yaklaşık 2 yıl önce tıkandı. Rögardan taşan lağım suyu, mezarlığın yanından akmaya başladı. Atık su, mezarlığın duvarına zarar verip, yıktı. Kabirlerin bulunduğu bölüm de su altında kaldı. Sürekli akan lağım, çevreye pis koku yayarken, bölgede sinekler çoğaldı.

BAKIM BEKLİYOR

Çok sayıda kabrin bulunduğu mezarlık, bakımsızlıktan da çöplüğe döndü. Belediye ekiplerince temizlik ve bakım yapılmadığı için etrafı mezbeleliğe dönen mezarlığın içi boru ve pankart gibi plastik atıklarla dolu. Kabirlerin üzerinde de köpeklerin yemesi için bırakılan ekmek ve yemek atıkları bulunuyor. Yabani otların yükseldiği kabirler de temizlik bekliyor. Lüks daire ve yüksek katlı binaların arasında kalan mezarlığın çevresinde ise moloz ve çöp yığınları var. Çevredeki hayvanseverlerin bakımını üstlendiği sokak köpekleri de mezarlıkta yaşıyor. Mezarlığın giriş kapısının yanına yapılan derme-çatma barınakların önü köpeklere verilen kemiklerle dolu.

VATANDAŞ TEMİZLİK İSTİYOR

Haberin Devamı

Mezarlığın bakımsız kalması ise aile yakınlarının kabrini ziyarete gelen vatandaşların tepkisini çekiyor. Defnin yasak olduğunu ama mezarlıkta çok sayıda kabrin bulunduğunu kaydeden bir vatandaş ise şunları söyledi:
“Dedelerimiz, ninelerimiz burada yatıyor. Kabirlerini ziyarete geldiğimizde, kendimizden utanıyoruz. İnsanlar hiç değilse kabirde rahat etmeli. Bu manzara kimseye yakışmıyor. Rögarın açılması için ASKİ’ye dilekçe verdim; mezarlığın temizlenmesi için de Çankaya Belediyesi’nden yardım istedim ama kimse ilgilenmedi. Bir çare bulunmazsa mezarlık lağımın altında kalacak.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!