Meydana adını veren bina AVM’yle kapılarını açıyor

Güncelleme Tarihi:

Meydana adını veren bina AVM’yle kapılarını açıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2011 20:21

Kızılay Meydanı’na adını veren, eski Kızılay binasının yerine yapılan “Kızılay Alışveriş Merkezi”, 20 bin metrekare alanı ve 110 mağazasıyla 23 Aralık’ta kapılarını açıyor.

MÜLKİYETİ Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü’ne ait olan ve 32 yıl önce inşaatına başlanan bina, 25 yıllığına işletme hakkını elde eden Ortak Girişim Grubu tarafından tamamlanarak ay sonunda hizmete açılması bekleniyor.

110 mağaza

Kızılay’a yeniden hayat vermesi beklenen Kızılay AVM, 20 bin metrekare alana sahip. Kızılay AVM’de ayrıca dünyaca ünlü markaların bulunduğu toplam 110 mağaza yer alıyor. Çocuk oyun alanları, eğlence merkezleri, lazer arenasıyla birlikte Kızılay’ın çehresini değiştirecek Kızılay AVM, 300 araçlık otoparkı ile otopark sorununu da ortadan kaldıracak. Kızılay AVM, açılacak yeni işyerleriyle Ankara istihdamına da katkı sağlayacak.

Modern merkez

Kızılay Alışveriş Merkezi adına açıklama yapan, Ortak Girişim Grubu üyesi, Karton Triko Yönetim Kurulu ve Ankara Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Canip Karakuş, “Kızılay’ın isim babasını Kızılay’a armağan ediyoruz” dedi. Kızılay Derneği Genel Müdürlüğü’ne ait arsada 1979 yılında başlayan inşaatın 30 yıl boyunca sadece yüzde 80’inin tamamlandığını anlatan Karakuş, “2001 yılında Kızılay AVM’nin yapımını üstlenen bir firmanın krize girmesiyle birlikte durdurulan inşaatta, 2009 yılına kadar tek bir çivi bile çakılmamış. 2009 yılında biz Ankaralı firmalar olarak ihaleyi kazandık. İhalenin ardından inşaatı 2 yıl gibi kısa bir sürede tamamlamayı başardık. Cumhuriyet’in 88’inci yaşını, Cumhuriyet’e değer katan Kızılay Meydanı’nda modern bir alışveriş merkezi açarak kutlayacağız” diye konuştu.

Otopark sorunu olmayacak

Başkent Ankara’da yaşamın son yıllarda merkez kabul edilen Kızılay’dan uzaklaştığını kaydeden Karakuş, bunda Kızılay’da yaşanan otopark sorununun da büyük etkisi olduğunu söyledi. Karakuş, “Kızılay Alışveriş Merkezi’mizde 300 araçlık otoparkımız mevcut. Artık Kızılay’da alışveriş yapmak ardından soluklanıp yemek yiyip kahve içmek isteyenler rahatlıkla alışveriş merkezimize gelebilecek. Kızılay’a inen için otopark sorunu olmayacak” dedi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!