Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına sürpriz doğum günü kutlaması

Güncelleme Tarihi:

Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına sürpriz doğum günü kutlaması
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2021 23:26

‘Askıda Çorba’ hareketinin gönüllüleri, Şanlıurfa’dan Ankara’ya gelen ve daha önce hiç doğum günlerini kutlanmamış mevsimlik tarım işçilerinin çocukları için eğlence düzenleyip pasta kesti.

Haberin Devamı

Ankara’da bir araya gelen dört arkadaş, kâr amacı gütmeden, maddi durumu iyi olmayan ve sokakta yaşayanlara yemek sağlamak amacıyla bir hareket başlatarak, ‘Askıda Çorba’ adlı lokantayı açtı. Çorba ve yemek dağıtımının yanı sıra çeşitli yardım faaliyetleri yapan gönüllüler, Şanlıurfa’dan Sincan’ın Malıköy Mahallesi’ndeki soğan tarlalarında çalışmaya gelen tarım işçilerinin çocuklarına sürpriz kutlama düzenledi. Gönüllüler, daha önce doğum günlerini hiç kutlanmayan çocuklara pasta kesip, hediyeler dağıttı, onlarla oyun oynadı. Askıda Çorba’nın kurucularından Lütfiye Emeni, güçleri yettiğince insanların tebessüm etmesine ve mutluluğuna vesile olmaya çalıştıklarını söyledi. Emeni, özetle şunları söyledi:

Mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarına sürpriz doğum günü kutlaması


ANKARA’DAN MUTLU GİDECEKLER

“Bu çocuklar Ankara’dan ‘Evet iyi insanlar da var, merhamet de var. Bizi düşünen ağabeylerimiz, ablalarımız da var’ diye mutlu gitsinler istedik. Arkadaşlarımızla buraya gelip ‘pastamızı götürelim’ dedik. O gün hepimizin doğum günü olsun, çocukların da bizim de. O pasta kesilirken hepimiz dilek tuttuk. Balonlarımızla ortamımızı süsledik. 50’ye yakın çocukla ip atlayıp top oynadık, halaylar çektik. Herkes çocuk oldu, en büyük yaştaki de çocuk oldu. Çocukların yüreklerine merhamet tohumunu attık ve biliyoruz ki gün geldiği zaman tohum yeşerecek, gelecek nesillere de vesile olacak.”

TEBESSÜMLERİ BİZİ MUTLU ETTİ

Gönüllülerden rehber öğretmen Zülal Kavlak da “Birilerine iyi gelmek, yüzlerindeki tebessümü görmek, onları sevindirmek beni mutlu etti. Belki onlara yardım ettik ama esas yardımı burada kendimize etmiş bulunuyoruz” derken, Askıda Çorba’nın aşçısı Cumhur Demir ise çocukların yüzlerindeki tebessümü gördükçe kendilerinin de mutlu olduğunu ifade etti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!