Metronun devri bir imzaya kaldı

Güncelleme Tarihi:

Metronun devri bir imzaya kaldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2011 00:00

Yarım kalan metroların Büyükşehir Belediyesi’nden Ulaştırma Bakanlığı’na devri önümüzdeki hafta yapılıyor. Başkan Gökçek, “Bir imzaya kaldı, gelecek hafta imzalanır” dedi.

BAŞKENT’TE yapımı yılan hikayesine dönen, alınan karar rağmen bir türlü Ulaştırma Bakanlığı’na devri tamamlanamayan yarım kalan metrolarla ilgili devir önümüzdeki hafta yapılıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, metro projelerinin Ulaştırma Bakanlığı’na devriyle ilgili soruyu, “Bir imzaya kaldı, gelecek hafta imzalanır” diyerek yanıtladı.

Bakanlığın bütün hatların yapımına aynı anda başlamayı planladığını kaydeden Gökçek, yapım sırasına göre önce Sincan, daha sonra Keçiören, son olarak da Çayyolu metrosunun tamamlanabileceğini söyledi. Ankaragücü Spor Kulübü Bisiklet Takımı’nın Salcano Bisiklet ile yaptığı sponsorluk anlaşması dolayısıyla tören düzenlendi. Törenin ardından sporculara daha önce kullanmadığı sekiz vitesli bisikletle ilgili sorular yönelten Gökçek, bilgi aldıktan sonra bisiklete bindi. Bir süre sonra tek elini bırakarak bisiklet kullanmaya başlayan Gökçek, bisikleti çok beğendiğini söyledi. Gökçek, düzenlenen törenden sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ankara’daki metro projelerinin Ulaştırma Bakanlığı’na devrine ilişkin sorular üzerine Gökçek,protokolün bir maddesi üzerinde görüşmelerin sürdüğünü ifade ederek, devrin sadece “bir imzaya kaldığı”nı söyledi.

İki yıla biter

Devir sonucunda Ulaştırma Bakanlığı’nın metronun yapım işini devralacağını ve tamamladıktan sonra belediyeye devredeceğini anlatan Gökçek, “İmza gelecek hafta olur. Ulaştırma Bakanlığı, yapım işini iki yılda bitirir diye düşünüyorum. Bakanlık metroyu tamamladıktan sonra bize devredecek. Biz de işleteceğiz” dedi.
“Hatların yapım sıralamasının tartışıldığının” hatırlatılması üzerine Bakanlığın bütün hatların yapımına aynı anda başlamayı planladığını kaydeden Gökçek, yapım sırasına göre önce Sincan, daha sonra Keçiören, son olarak da Çayyolu metrosunun tamamlanabileceğini açıkladı.

Gökkuşağı haftaya kaldı

Gökçek, bir soru üzerine, Bahçelievler’deki “Gökkuşağı Rekreasyon Alanı”nın kamu alanı olarak yeniden düzenlenmesinin planlandığını ifade ederek, projeye ilişkin ayrıntıların gelecek hafta yapılacak açılış töreninde açıklanacağını kaydetti. Ancak, projenin telefon, su doğalgaz gibi tahsilat bürolarının bu bölgede kurulması şeklinde olacağı iddia edildi. Çin’in Şangay kentine yaptığı ziyarette ışıklandırmaya hayran kalan Gökçek, Ankara’nın da bu modelle Haziran ayına kadar ışıklandırılacağını açıklamıştı. Ankara’nın Haziran’a kadar ışıklandırılmasıyla ilgili soru üzerine de Gökçek, “Yetiştirmeye çalışıyoruz. Ama projelerin yapılması biraz uzun zaman aldı. Çünkü buradaki ihaleyi alan firmaların yurt dışıyla irtibatı biraz süre alıyor. Ondan bu kadar zaman geçti. Ama bu sene kesinlikle aydınlatmayı yapacağız. Haziran’a yetişir mi kestiremiyorum ama çalışıyoruz” dedi.

Sanal ortamda Altınok’a yüklendi

ÖTE yandan Gökçek dün gece twitter’da takipçilerinin sorularını yanıtlamayı sürdürdü. Bir takipçisinin “Turgut Altınok döneminde Keçiören’e hizmetiniz çok az. Bunun sebebi küs olmanız mı?” sorunu şöyle yanıtladı:

Her şeyi kaçak kullandı. Belediye’yi büyük borçlar içine soktu. Hizmeti sadece Kalaba ve Aşağı eğlence de göz boyama tarzında yaptı. Bakın kulenin planını yanlış yaptı sadece 20 trilyon orada para çarçur oldu. Aşağı Eğlence’de güneş ışığına maruz akvaryum yaptı. Şimdi Mustafa Ak bunların sıkıntısını çekiyor.” Güvenpark’taki otobüs ve minibüslerin yarattığını keşmekeşle ilgili soruyu da yanıtlayan Gökçek yeni bir proje hazırladıklarını belirterek “twitter’a şöyle yazdı:
Güvenpark’taki otobüs ve dolmuş duraklarına gelince iki kez plan yaptık. Çankaya Belediyesi’ne ve Mimarlar Odası mahkemeye gidip yürütmeyi durdurma kararı aldılar. İdari Mahkemeler de artık eskisi gibi kararlar çıkmayacağını umarak şimdi yeniden proje hazırladık. Muhtemelen önümüzdeki ay Meclisimize yeniden getireceğiz. Umarım bir aksilik çıkmaz, çözeriz.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!