Metrodaki ulaşım krizi Meclis’in gündemindeydi

Güncelleme Tarihi:

Metrodaki ulaşım krizi Meclis’in gündemindeydi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2022 15:45

Ankara’da 10 Kasım sabahı yaşanan metrodaki üç saatlik ulaşım krizi, ABB Meclisi’nin de gündemindeydi. AK Parti’li Murat Köse, “Ankara’da ulaşım tam anlamıyla çökmüş durumda” eleştirisi yaparken CHP’li Yaşar Neslihanoğlu, “Geçmişte bunun 8-10 saat içerisinde düzeldiği de var” diye konuştu.

Haberin Devamı

Metrodaki ulaşım krizi Meclis’in gündemindeydi
Başkentte 10 Kasım sabahı metro seferlerinin aksaması nedeniyle yaşanan ulaşım krizi, Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi’nin önceki günkü oturumunda da gündemdeydi. Kaza nedeniyle hem ABB yönetimini hem de ABB Başkanı Mansur Yavaş’ı eleştiren AK Parti Grup Başkanvekili Murat Köse şunları söyledi: “Yaşanan metro arızası on binlerce vatandaşımızı mağdur etti. Bu olay aslında gösteriyor ki Ankara’da ulaşım tam anlamıyla çökmüş durumda. Maalesef Büyükşehir yönetimi ne arızayı hemen giderebildi ne de arıza ile yaşanan ulaşım krizini yönetebildi. Tabii sadece bu değil. Yeşil alanların kuruduğuna, parkların, bahçelerin bakımsızlıktan döküldüğüne tüm Ankaralılar şahit. Defalarca söylüyoruz. Ankara geriye gidiyor, Ankara çürüyor. Yeni bir projeniz zaten yok. Hadi söz verdiğiniz projeleri bir kenara koyalım, mevcut rutin belediyecilik hizmetleri neden verilemiyor. Sebebi açık. Sayın Mansur Yavaş maalesef makamını beğenmiyor ve makamını önemsemiyor. Özellikle geçen hafta yaşanan tartışmalar gösteriyor ki Ankara’nın belediye başkanlığı koltuğu beyefendiyi (Mansur Yavaş) tatmin etmiyor.

Haberin Devamı

Metrodaki ulaşım krizi Meclis’in gündemindeydi

'GÖREVİNİ YAP MANSUR YAVAŞ'

Sayın Yavaş bir yandan Sayın Kılıçdaroğlu’nu idare etmeye çalışıyor bir yandan Sayın Akşener ile temasta bir yandan da Sayın İmamoğlu ile rekabet ediyor. Mesaisinin tamamını ayırdığı cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda hülyalara dalıp gidiyor. Bu arada olan Ankara’ya oluyor. Mansur Yavaş, Ankara’yı bu uğurda feda ediyor. Mansur Yavaş’a bir çağrıda bulunmak istiyorum. Nereye aday olmak istiyorsan aday ol. Kemal Bey’i, Meral Hanım’ı ikna edebileceğini, Ekrem Bey’i girdiğin rekabette tuş edebileceğini hayal edebilirsin. Tabi bunlar sizin meseleleriniz bizim çok karışacağımız konular değil. Ama bizi ilgilendiren Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde ciddi bir yönetim krizi yaşandığı. Televizyonları takip etmeyi, ‘acaba aday olacak mıyım’ diye düşünmeyi, bağımlısı olduğun sosyal medya ile oynamayı bırak. Türkiye’nin başkenti, yarattığın bu boşluğu ve yönetim zafiyetini artık taşıyamıyor. Görevini yap Mansur Yavaş, Ankara Belediye Başkanı olduğunu hatırla. 6 milyon Ankaralının vebalinin üzerinde olduğunu hatırla.”

Haberin Devamı

Metrodaki ulaşım krizi Meclis’in gündemindeydi

BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ GÖREVLERİNİN BAŞINDADIR

CHP Grup Başkanvekili Yaşar Neslihanoğlu ise Köse’nin eleştirilerine şu yanıtları verdi: “Metro ile ilgili bir kaza oldu. Bu geçmiş dönemlerde de oluyordu. Nasıl bir araç yolda trafik kazası yapıyorsa metro ile ilgili de trafik kazaları olabiliyor. Yani bir arıza oldu ve 3-4 saat içerisinde giderildi. Geçmişte bunun 8-10 saat içerisinde düzeldiği de var. Bunu gelip burada konuşmak son derece yanlış. Bir de Murat Bey buraya çıkıp Cumhurbaşkanlığı adaylıklarından, CHP ve İYİ Parti genel başkanlarımızdan bahsediyor. ‘Bunlar sizin konularınız bizim konularımız değil’ diyor. Ama burada çıktığından beri kürsüde bunları konuşuyor. Bizim belediye başkanlarımız görevlerinin başındadır. Hem Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’mız hem İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’mız bunları defalarca basına açıkladılar. 6’lı masa bir aday belirleyecek ve o adayın peşinde yürüyeceğiz. 13’üncü Cumhurbaşkanını da 6’lı masa seçecek. Bunu bilmenizi istiyorum.”

Haberin Devamı

Metrodaki ulaşım krizi Meclis’in gündemindeydi

Metrodaki ulaşım krizi Meclis’in gündemindeydi

10 KASIM 2022

Ankara metrosunun Akköprü-Atatürk Kültür Merkezi (AKM) istasyonları arasında rutin hat bakım çalışmaları yapan ‘Unimog aracı’ 10 Kasım Perşembe günü sabaha karşı raydan çıkmıştı. Yenimahalle-AKM arasında metro çalışmazken, yolcular otobüslerle taşınmaya çalışılmıştı. Otobüslerin yetersiz kalması ve aşırı yoğunluk nedeniyle Ankaralılar için sabah ulaşımı krize dönüşmüştü.

BAKMADAN GEÇME!