Metroda Unimog krizi

Güncelleme Tarihi:

Metroda Unimog krizi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 2022 16:52

Ankara metrosunun Akköprü-Atatürk Kültür Merkezi (AKM) istasyonları arasında rutin hat bakım çalışmaları yapan ‘Unimog aracı’ dün sabaha karşı raydan çıktı. Yaşanan sorun nedeniyle Yenimahalle-AKM arasında metro çalışmadı, yolcular otobüslerle taşınmaya çalışıldı. Otobüslerin yetersiz kalması ve aşırı yoğunluk nedeniyle Ankaralılar için sabah ulaşımı krize dönüştü.

Haberin Devamı

Ankaralılar dün sabaha metrodaki ulaşım kriziyle uyandı. Ankara metrosunda her gece rutin hat bakım çalışmaları yapan ‘Unimog aracı’ sabah seferler başlamadan önce Akköprü-Atatürk Kültür Merkezi (AKM) istasyonları arasında raydan çıktı. Unimog’u kaldıracak olan vinç trafiğe takıldı ve gelemedi. Bu nedenle de metro seferleri Yenimahalle-AKM istasyonları arasında yapılamadı. Vatandaşlar iki istasyon arasında otobüslerle taşınmaya çalışıldı. Ring otobüsleri de trafiğe takılınca seferleri aksadı.

Metroda Unimog krizi

İSTASYONLARDA AŞIRI YOĞUNLUK

Otobüslerin yetersiz kalması nedeniyle metrolarla Yenimahalle ve AKM istasyonlarına gelen yolcular her iki istasyonda da aşırı yoğunluk oluşturdu. İstasyonların içindeki ve dışındaki aşırı kalabalıklar birçok yolcu tarafından kaydedilerek sosyal medyadan paylaşıldı. Yolcular bu duruma tepki gösterdi. Bazı yolcular otobüs şoförleriyle ve görevlilerle tartıştı.

Haberin Devamı

Metroda Unimog krizi

AK PARTİ’Lİ ÖZCAN’DAN ELEŞTİRİ

AK Parti Ankara İl Başkanı Hakan Han Özcan, Yenimahalle istasyonu önündeki yolcu kalabalığının videosunu sosyal medyadan paylaştı. Özcan, “Ankaralılar bugün de işine, okuluna geç kaldı. Neden mi? Seçim dönemi ‘58 kilometre metro yapacağız’ deyip, sıfır kilometre bile metro yapamayan Sayın Mansur Yavaş mevcut metroları bile yönetemediği için” ifadelerini kullandı. Sabah 06.00’dan itibaren yaşanan yaklaşık üç saatlik kriz sonrası seferler yeniden başladı.

Metroda Unimog krizi

ABB: MAĞDURİYET YAŞAYANLARDAN ÖZÜR DİLİYORUZ

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) yaşanan sorunla ilgili şu açıklamayı yaptı: “Akköprü-Atatürk Kültür Merkezi metro istasyonları arasında rutin hat bakım çalışmaları yapan ‘Unimog’ aracı sabah saatlerinde raydan çıkmıştır. Metro seferlerinin aksadığı bu süreçte vatandaşlarımızın mağdur olmaması için derhal 37 adet otobüs görevlendirilmiştir. Ancak bazı yolların resmi törenler nedeniyle trafiğe kapalı olması ve trafiğin yoğun olması nedeniyle gerek ‘Unimog’ aracını raya oturtacak vincin gerekse vatandaşlarımıza hizmet verecek ring otobüslerinin ulaşımında gecikmeler yaşanmıştır. Aracın yeniden raylara oturtulması çalışmaları yoğun uğraşlar sonucunda tamamlanmıştır. Mevcut durumda arıza giderilmiş olup metro seferleri yeniden başlamıştır. Mağduriyet yaşayan vatandaşlarımızdan özür diliyoruz.”

BAKMADAN GEÇME!