Metro konforunda banliyö geliyor

Güncelleme Tarihi:

Metro konforunda banliyö geliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2007 00:00

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, kurumun çalışmalarından son dönemde güvensizliği nedeniyle sıkça gündeme gelen Sincan-Kayaş banliyö hattına kadar bir çok konuyu Ankara Hürriyet Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer’e anlattı.

ANKARA’nın iki ayrı ucundaki Ayaş ve Kayaş’ı birbirine bağlayan banliyö hattı, artık metro standartlarında hizmet veren çağdaş bir ulaşım hattı olacak. TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, engelli donanımlı, klimalı, kameralı yeni vagonların, 2008 yılında devreye girmesinin planlandığını açıkladı.

Karaman, Ankara Hürriyet Yazıişleri Koordinatörü Yaşar Sökmensüer’e Genel Müdürü olduğu Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları’nı ve kurumun yeni projelerini anlattı.

Karaman şu bilgileri verdi:

SİNCAN BANLİYOSÜ Kentlilerin haklı şikayetlerinin farkındayız ve düğmeye bastık. Kayaş-Sincan arasında işleyen banliyö, metro standartlarına getirilecek. Yeni banliyö vagonları yaptırıyoruz. 2007 sonuna yetiştirip, 2008 yılında hizmete sokmayı planlıyoruz. Klimasından, engelli donanımına kadar, kentli hak ettiği hizmeti alacak. Vagonlar arasında geçiş kapıları olacak ve bu sayede güvenlik görevlilerinin etkinliği kat be kat artacak. Banliyö hem konforlu, hem güvenli olacak.

YÜZ GEÇİT YAPILDI Yüze yakın demiryolu geçidi geçtik. Sayın Gökçek bile bu kadar alt geçit yapmadı, saydık Ankara’da yok. Sadece geçit de değil, Türkiye geneline baktığınızda yaptığımız yatırımların karşılığı, 120 bin kişiye barınma imkanı sağlayacak 30 bin konuta bedel. Diğer bir taraftan, özellikle hızlı tren projesi ile baktık ki, demiryolları konusunda sanayisi olmayan ülkeler uzun vadede başarılı olamıyor. Bu nedenle Adapazarı’nda bir hızlı tren fabrikası kuruyoruz ve bu konuda dünyanın sayılı üreticileri arasına girmeyi hedefliyoruz.

EN İYİ TEKNOLOJİ İddialı bulabilirsiniz ama, devlet kurumları içinde teknolojiyi en iyi kullanan kurumlardan birisiyiz. Tamamen elektronik ortamda olan Görev Yönetim Sistemi, Tren Takip Sistemi gibi kapalı devre uygulamalarla, TCDD 24 saat yaşayan ve her an muazzam bir sistemle çalışan bir kurum. Türkiye’nin dört bir yanındaki kurum yöneticileri ile her an video konferans sistemi ile online toplantı yapabilecek imkanlara sahibiz ve yapıyoruz.

Havaalanı gibi olacak

"Demiryolları sadece trenden ibaret değildir. Garlarıyla, yan tesisleri ve diğer unsurları ile önemli bir kentsel yaşam alanıdır. Hızlı tren projesi tamamıyla hayata geçtiğinde, bütün seferler Ankara merkezli olacak. Bugünkü gar ile Celal Bayar Bulvarı arasında yapacağımız yeni tren garının, havaalanından farkı olmayacak, hatta havaalanını bile kıskandıracak. Çalışmalarda sona yaklaşıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!