Mesleki eğitim yaygınlaştırılmalı

Güncelleme Tarihi:

Mesleki eğitim yaygınlaştırılmalı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2012 00:00

İşsizliğin meslek liselerine önem verilmesiyle azalacağını belirten ANKÜ Meslekler Koleji’nin Kurucusu Dr. Hamit Katırcıoğlu, “Meslek liselerinin kenara itilmesi, gelişmişliğin önündeki en büyük engeldir. Bu nedenle mesleki eğitim yaygınlaştırılmalı” dedi.

Haberin Devamı

ÜLKELERİN gelişmesinde ve kalkınmasında bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerektiğini belirten ANKÜ Meslekler Koleji’nin Kurucusu Dr. Hamit Katırcıoğlu, meslek liselerinin önemine değindi. Türkiye’de ve dünyada yaşanan işsizlik sorununun, meslek liselerinin sayısının arttırılmasıyla çözülebileceğini ifade eden Katırcıoğlu, “Mesleki eğitim veren liselerin sayısı artması gerekirken son 10 yılda bu liseler popülerliğini yitirmeye başladı. Dünyada sanayileşmiş ülkelerde lise dağılımı yüzde 65 meslek lisesi, yüzde 35 düz lisedir. Ülkemizde ise bu durum tam tersine döndü. Yaşanan işsizliğin nedeni de Türkiye’deki meslek liselerinin azlığından kaynaklanıyor” dedi. Katırcıoğlu, şöyle devam etti:

Haberin Devamı

Mesleki eğitim yaygınlaştırılmalı

Geleceğe güvenle bakıyorlar

“Meslek seçimi insanın yaşamındaki en önemli kararlardan biridir. Meslek seçimiyle birlikte hayatın yönü değişir. Mesleki eğitim, öğrencileri hayata hazırlıyor. Meslek liseliler, eğitimleri süresince yaptıkları mesleki uygulamalar ve staj birikimleri sayesinde iş hayatına düz liseli yaşıtlarından çok daha iyi hazırlanıyor. Üniversite eğitimi almak istemeseler bile seçkin bir meslek sahibi olarak geleceğe güvenle bakabiliyor. Ülkemizdeki en büyük sorunlardan biri mesleği olmayan lise mezunu gençelrin istihdamından kaynaklanıyor. Mesleki eğitim almış mezunlar ise, tıpkı bir üniversite mezunu gibi istediği iş imkanına sahip oluyor. Yetişmiş kalifiye elaman ise, ülkelerin kalkınmasına, gelişmesine ve sanayileşmesine büyük katkı sağlıyor.”

Bilişim geleceğin en gözde meslek dalı

Gelişen teknoloji ile birlikte bilişimin üniversitede en çok tercih edilen bölüm olduğunu belirten Katırcıoğlu, bilişim geleceğin en gözde meslek dalı olduğunu söyledi.
İç dekorasyonun da kendi başına bir meslek olmaya başladığını ifade eden Katırcıoğlu, “ANKÜ Meslek’te bu alanla ilgili yeni bir bölüm açtık. İç Mekan Dekorasyon Bölümü’nde geleceğin tasarımcılarını yetiştireceğiz. Üniversitelerde de açılmaya başlayan bu bölümde eğitim gören öğrenciler, geleceğin en gözde mesleklerinden birine sahip olacak” dedi.

Haberin Devamı

Akıllı sınıflar spor alanları
 
GÖLBAŞI’nda hazırlanan yeni kampüste yeni eğitim öğretim yılında hizmete girecek olan ANKÜ Meslekler Koleji hakkında da bilgi veren Katırcıoğlu, şunları söyledi: “Mogan gölü kıyısında, eğitim için gerekli olan tam donanımlı atölyelerle, akıllı sınıflarla, spor alanlarıyla, yarı olimpik kapalı yüzme havuzuyla, yelken ve su sporları imkanlarıyla eğitim hayatımızı sürdürüyoruz. Yiyecek ve İçecek Hizmetleri, Bilişim Teknolojileri ve Sanat ve Tasarım alanlarında mesleki eğitim veren okulumuzda tüm öğrencilerimiz, Miami’deki Open Hearts International College’de dil eğitimi alıyor.”

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!