Meslek liselerinden personel

Güncelleme Tarihi:

Meslek liselerinden personel
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2012 17:37

Ankara Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu Toplantısı’nda konuşan ASO Başkanı Nurettin Özdebir, “Milli Eğitim Bakanlığı, OSB’lerin eleman yetiştirmek üzere kuracağı meslek liselerine katkı sağlayacak” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, Organize Sanayi Bölgeleri’nin (OSB) veya işletmelerinin kendi ihtiyacı için eleman yetiştirmek üzere kurmuş oldukları meslek liselerine ciddi bir katkı sağlanacağını belirterek, “Bakan Bey 2 bin lira teklif etmişti. Tahminim odur ki öğrenci başına 3 bin lira verilecek gibi gözüküyor” dedi. Ankara Kalkınma Ajansı’nın Kalkınma Kurulu Toplantısı’nda konuşan Özdebir, OSB’lerin kuruluşu ve işleyişi hakkında bilgiler verdi.

Sincan OSB’ye lise

Özdebir, OSB kavramının ilk uygulamasının 1961 yılında Bursa’da başladığını hatırlatarak, OSB’lerin bulunduğu yerlerin doğru seçilmesi halinde bölgesine refah getirdiğini söyledi. İstihdam ve eğitim ilişkisine değinen Özdebir, Sincan OSB içerisine bin 500 metrekarelik bir alan üzerine kurulacak kreşin faaliyete başlayacağını belirtti. Özdebir, aynı zamanda Ankara Sanayisinin ihtiyaç duyduğu alanlarda eleman yetiştirmek üzere özel bir meslek lisesi yapmak için faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade ederek, bu okulda nitelikli, beceri sahibi, yüksek ahlaklı insanlar yetiştirmek istediklerini kaydetti.

Haberin Devamı

İnsanlar çalışmak istemiyor

Bugün Türk sanayisinin en önemli çıkmazlarından bir tanesinin “eleman sıkıntısı” olduğunu ifade eden Özdebir, şöyle konuştu:
“İşsizliğin bu kadar yüksek olduğundan şikayet ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Beceri’10 Uzmanlaşmış Meslek Edindirme Merkezleri (UMEM) projesini ortaya koydu. Bunun için 7 milyar lira kaynak ayrıldı. Ama gidecek adam bulamıyoruz maalesef. İnsanlar demek ki çalışmak istemiyorlar. Çünkü verdiğimiz kurslarda bir üniversite mezununun çok üzerinde maaş alabilecekleri alanlar var. Maalesef talep yok.

Öğrenci başına 3 bir TL

Milli Eğitim Bakanlığı ile görüştüm. Geçen gün müjdesini verdiler. Organize Sanayi Bölgeleri’nin hatta işletmelerinin kendi ihtiyacı için eleman yetiştirmek üzere kurmuş oldukları meslek liselerinde öğrenci başına ciddi bir katkı koyacaklar. En son pazarlığımız 2 bin lirada kalmıştı. Bakan Bey 2 bin lira teklif etmişti, ben kabul etmedim. Bizim meslek alanlarımızda devlete ne kadar mal oluyorsa o parayı bize vermelerini istemiştim. Tahminim odur ki öğrenci başına 3 bin lira para verilecek gibi gözüküyor. Bakan Bey de her türlü hazırlığın tamamlandığını yakında yasalaşacağını söyledi. Hazırlıklı olmakta fayda var.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!