Mesainin rengi kırmızı-beyaz

Güncelleme Tarihi:

Mesainin rengi kırmızı-beyaz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2023 09:37

Cumhuriyet’in 100’üncü yılı nedeniyle bayrak üreticileri de yoğun mesai yapıyor. Ulus Rüzgarlı Caddesi’nde bayrak imalatı yapan Talip Kapıcı, Türk bayrağı ve Atatürk posterine talebin 8 kat arttığına dikkat çekti.

Haberin Devamı

Kapıcı, “Her yıl Cumhuriyet Bayramı’mızı büyük bir coşkuyla kutlamaktayız. Fakat bu yıl Cumhuriyet’imizin 100’üncü yılı sebebiyle daha da sevinç ve gayretle çalışıyoruz. Türk bayrağı, kortej için bayrak, Atatürk posteri imalatı gerçekleştiriyoruz. 27 yıldır bu işle uğraşıyorum fakat bu yıl diğer yıllara kıyasla en az 8 kat daha fazla yoğunluk yaşadık. Satışlarımızı resmi kurumlara ve vatandaşlara yönelik gerçekleştiriyoruz. Türk bayrağı ve Atatürk posteri talebinde yüzde 800’lük bir artış yaşadık. 20 gün içerisinde yaklaşık 2 milyon bayrak ve poster satışı gerçekleştirdik” dedi.

Mesainin rengi kırmızı-beyaz

DÜNYANIN EN BÜYÜK BAYRAĞI

Haberin Devamı

Cumhuriyet’in 100’üncü yılında Haymana’da ‘Dünya’nın ve Türkiye’nin en uzun bayrağı’ niteliğinde olan 4 bin 447 metre uzunluğundaki Türk bayrağı da taşınacak. Bu bayrağın imalatını da kendilerinin gerçekleştirdiğini dile getiren Kapıcı, “Üretiminde büyük bir emek harcandı, dokuz kişilik bir ekiple çalıştık. 4 bin 447 metre uzunluğunda bir bayrak imalatı gerçekleștirdik. Bu sayının özel bir anlamı var. Malazgirt Savaşı(1071), İstanbul’un Fethi(1453) ve Cumhuriyet’in kuruluş tarihinin(1923) toplamı. Sakarya Meydan Muharebesi’nin geçtiği topraklar olan Haymana’da bayrağımızı 4 bin kişiyle taşıyacağız” ifadelerini kullandı. 

BAKMADAN GEÇME!