Merkez nisanda kapılarını açacak

Güncelleme Tarihi:

Merkez nisanda kapılarını açacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 27, 2020 22:55

Restorasyonuna geçen ay başlanan Mamak'taki Ali Kuşçu Gök Bilim Merkezi, kapılarını nisan ayında uzay meraklılarına açacak.

Haberin Devamı

Geçen yıl çıkan yangında kullanılamaz hale gelen Misket Mahallesi'ndeki merkezin restorasyonu için mayıs ayında Mamak Belediyesi’nce ihale yapıldı. İhaleyi kazanan yüklenici firma, uzay bilimiyle ilgili cihazların ve aktivite alanlarının kullanılamaz hale geldiği merkezdeki yenileme çalışmalarını gelecek yıl nisan ayında tamamlamayı planlıyor. Yurt içinden ve yurt dışından uzay meraklılarının uğrak mekânı olan merkezde, taşıyıcı sistemin dışındaki yapılar aslına uygun restore edilerek kütüphane, seyir terası, merdiven kulesi içine asansör, yeni yangın merdiveni ve kaçış alanları inşa edilecek. Dış cephe aydınlatmasının da ekleneceği yeni yapıda ışık gösterisine imkân tanıyan sistem kurulacak.

Merkez nisanda kapılarını açacak


KASIMDA YANGIN ÇIKMIŞTI

Haberin Devamı

Merkezin kulesinde geçen yılın kasım ayında çıkan ve büyük zarara neden olan yangına ilişkin itfaiye raporunda, ‘yangının elektrikten kaynaklanmadığı’ tespiti yapılmış, ‘kulenin yanma yoğunluğu olan ikinci kat çatı kısmındaki yanmaya müsait malzemeler üzerine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş atılarak yakıldığı, rüzgârın etkisiyle de yanmaya müsait malzemelerin (dış cephe kaplamalarının) hızla tutuşarak alevlerin yayıldığı’ ifade edilmişti. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!